Region

Stefanović poručio da pijani vozač nije terorizam

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio da incident, koji se dogodio u pješačkoj zoni Knez Mihajlove, ne izgleda da ima veze sa terorizmom.

“U ovom trenutku to ne izgleda kao teroristički napad”, rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje novinara.

On je rekao da u ovom trenutku može da potvrdi da je vozač automobila priveden i da je bio u alkoholisanom stanju, sa 1,37 promila alkohola u krvi, što je, kako kaže, ozbiljno pijanstvo.

Kako je rekao, incident se dogodio jutros u 6:55 kada se mladić vozilom zaletio u više bašti ugostiteljskih objekata u centru Beograda.

<<<Drama u Beogradu, jurio ljude da ih zgazi<<<

Tom prilikom povrijeđena je jedna djevojka, koja je radila u jednom od objekata, a povrijeđen je i sam vozač. Oboje su zbrinuti u Urgentnom centru.

“Ono što mi ispitujemo, u ovom trenutku ništa nam ne ukazuje da je bilo šta vezano tim slučajem vezano za terorizam, ali kao ozbiljna policija istražujemo sve mogućnosti i ispitujemo sve. Još jednom kažem, vozač je bio u izuzetno alkoholisanom stanju i trenutno čekamo i njegovu zvaničnu izjavu i vidjećemo šta će moći na osnovu toga da se zaključi”, rekao je Stefanović.

On je dodao da je policija imala neke informacije da bi to moglo da ima veze sa nekim sukobima koji su se dogodili u toku noći u jednom od kafića i da je to možda čin osvete.

Prema njegovim riječima, treba sačekati da se cjelokupna istraga završi, a policija će vidjeti koje su sve osobe u tome učestvovale i onda dati više informacija.

Automobil marke “ford fokus” uletio je oko 7 sati u pješačku zonu Knez Mihailove ulice. Povrijeđena devojka koja je slučajno prolazila, kao i vozač.

Send this to a friend