Region

Stefanović upozorio Veseljija: Razumjeli smo prijetnje Vučiću

Nebojša Stefanović

Ministar u Vladi Srbije Nebojša Stefanović poručio je predsjedniku kosovske skupštine Kadriju Veseljiju da je Beograd razumio prijetnje koje je uputio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, rekavši da mu je Priština dozvolila posjetu, ali da ta odluka može biti promijenjena.

Predsjednik kosovskog parlamenta zaprijetio je uskraćivanjem dozvole Vučiću za posjetu Kosovu, naglasivši da će proći isto kao Marko Đurić ako dođe u posjetu.

Stefanović je odgovorio da su razumjeli prijetnjeVučiću i da će, ukoliko mu se bilo šta dogodi na Kosovu, znati ko je odgovoran, te je zatražio Veseljiju, ne zato što ga se plaše, već zbog ukupnog mira i stabilnosti na Balkanu, da ne preduzima ništa protiv srpskog predsjednika.

“Ne iznenađuje me što o Vučiću potpuno isto govore Veselji i Đilas, isto Haradinaj i Jeremić, Ljimaj i Sava Janjić, ali me brine što ćuti međunarodna zajednica i što pokušava da pravi lažnu jednakost, pozivajući, kako često kažu obje strane, na uzdržavanje od sukoba, među onima među kojima nikakve jednakosti i u tom smislu ne može da bude”, istakao je Stefanović u izjavi za Tanjug.

On je poručio Albancima na Kosovu da je Vučić taj koji želi mir.

“Ali je rukovodstvu Albanaca na Kosovu očigledno potreban neko u Srbiji ko bi pristao na ponižavanje Srba i naše zemlje, kao što su to imali do 2012. godine, pa, pošto im je sada jasno da sa Aleksandrom Vučićem to nije moguće, spremni su da se sa njim obračunaju najbrutalnijim varvarskim metodama”, ističe on.

9 Komentara na "Stefanović upozorio Veseljija: Razumjeli smo prijetnje Vučiću"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend