Region

Stojković: Skupština slobodne Srbije je u kontaktu sa vladikom Grigorijem

Skupština slobodne Srbije priprema kompletnu platformu za fer i slobodne izbore koja će biti završena najdalje za mjesec, izjavila je Istinomjeru Biljana Stojković i naglasila da je dio dokumenta koji se odnosi na medije već završen i uključuje zahtjev da se stvore privremena upravljačka tijela za REM i javne medijske servise.

Članica Skupštine slobodne Srbije je za podcast „U mikrofon“ rekla da je ideja da u „privremena upravljačka tijela budu uključeni priznati medijski eksperti, izabrani konsenzusom stručnjaka iz medijske sfere i novinarskih udruženja“.

Stojković je precizirala da se platforma za dijalog o fer izbornim uslovima razvija u saradnji sa Strankom slobode i pravde, Demokratskom strankom, Narodnom strankom i Dverima i da predstavlja „skup zahtjeva iza kojih će navedene organizacije stati kao opozicioni front u borbi za poštene i slobodne izbore“.

Prema njenom objašnjenju, radi se o „povezivanju zasnovanom na vrijednostima, a ne na ideološkim osnovama i nije riječ o formiranju predizborne koalicije, već o borbi za izborne uslove“.

Stojković smatra da najava vladike Grigorija da radi na okupljanju ljudi od 30 do 60 godina iz zemlje ili inostranstva koji su spremni da se „žrtvuju“ nije inicident, već „početak stvaranja velikog opozicionog fronta“.

Kako je napomenula, „nijesu postojali zvanični razgovori sa vladikom Grigorijem Skupštine slobodne Srbije, ali su naši pojedini članovi u neprekidnoj komunikaciji s njim i to su paralelni procesi koji neminovno vode ka stvaranju opozicionog fronta“.

Vladika Grigorije poznaje rad Skupštine slobodne Srbije i podržava njene aktivnosti, istakla je Stojković i predočila da već mjesecima postoje sugestije međunarodne zajednice da se opozicija ujedini oko zahtjeva za izborne uslove.

Skupština slobodne Srbije je u komunikaciji s Evropskom unijom, Evropskim parlamentom i Evropskom komisijom, a plan je da se ta komunikacija intenzivira, zaljučila je Stojković.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Ma nekaEdwTop
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ma neka
Gost
Ma neka

Džaba vi je sve, Vučko vas je potpuno “poklopio”. Mada, suštinski, na političkoj sceni Srbije razlike su minimalne. Svi su, manje ili više, pobornici velike Srbije ili, moderno, “srpskog sveta” koji bi da proguta sve u okruženju.

Edw
Gost
Edw

Kao i kod nas, jos gora skupina kao alternativa.

Top
Gost
Top

Samo naprijed narode, izbori se za slobodu ! Vucic veci diktator od tita.

Send this to a friend