Region

Stranka Olivera Ivanovića izlazi na izbore na listi Srpska lista – Aleksandar Vučić

Građanska inicijativa SDP, čiji lider je bio ubijeni Oliver Ivanović, saopštila je da će na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu izaći “sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi Srpska lista – Aleksandar Vučić”, prenosi N1.

Inicijativa je u obrazloženju te odluke navela da je Srbima na Kosovu “u ovim trenucima preko potrebno jedinstvo i podrška države Srbije radi opstanka i očuvanja državnih i nacionalnih interesa”.

Ksenija Božović, funkcionerka Građanske inicijative Sloboda, demokratija i pravda i jedna od najbližih saradnica ubijenog Olivera Ivanovića, rekla je za Insajder da se o tome da Inicijativa bude na listi Srpske liste na predstojećim izborima na Kosovu dogovorila sa predsjednikom države Aleksandrom Vučićem.

„Mi drugu državu nemamo, za nas je Srpska lista sada Aleksandar Vučić i mi ćemo podržati Aleksandra Vučića”, istakla je Božović.

Ona tvrdi da nije imala kontakt ni sa kim iz Srpske liste, a na pitanje kako je onda to dogovoreno kaže „sa ljudima na višem nivou, sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem“.

Na pitanje novinarke Insajdera kako je moguće da će na izbore izaći sa Srpskom listom čiji potpredsjednik je osumnjičen za umiješanost u ubistvo predsjednika GI SDP Olivera Ivanovića, Božović kaže da će i dalje „postavljati pitanje ko je ubio Ivanovića i insistirati da se to otkrije“.

„Možda ćemo sada imati i veći prostor da to pitanje postavljamo. Ne znamo ko će biti na listi, ni sa kim nisam imala kontakt iz Srpske liste, ali Radoičića ovo ne oslobađa“, dodale je Božović.

„Ja sam 19 godina bila sa Oliverom i on je govorio da mi drugu državu nemamo. I mi je nemamo, za nas je Srpska lista sada Aleksandar Vučić i mi ćemo podržati Aleksandra Vučića“, istakla je Božović.

Na pitanje “zašto je donijeta odluka da se ide na izbore sa ljudima koji su pred prethodne izbore sprovodili kampanju satanizacije Olivera Ivanovića”, Božović je rekla „da je sada nastavljena satanizacija prema njoj i Oliverovoj sekratarici Silvani Arsić“.

„Pet ili sedam puta smo pozivane na saslušanje i sad ćemo tražiti od naše države da reaguje. Da li je nas neko pitao za naše porodice, mi ovde sa porodicama živimo i moramo da razmišljamo o tome“, dodala je Božović.

Božović insistira da GI SDP ne ulazi u Srpsku listu, već će samo biti na istoj listi sa Srpskom listom.

„Mi ne gubimo identitet. Propustili bismo izbore, ali kako bismo onda uopšte mogli da nastavimo da se bavimo politikom“, ističe ona.

Božović tvrdi u vezi sa odbornicima Građanske inicijative koji su ranije ogradili od odluke da Inicijativa bude na Sprskoj listi da su „imali sastanke više od dva puta u vezi sa ovom temom“ ističući da je jedan od njih sinoć donio i lične karte potrebne za dalju proceduru i dogovora oko liste na izborima.

„Većina u SDP-u se slaže sa tim da budemo na Srpskoj listi. Cijelo jutro sam sa tim ljudima. Oni vjerovatno racionalno razmišljaju. A ko je uticao na te ljude koji su se sad ogradili, ja to ne znam“, dodala je Božović.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić najavio je ranije da će ta politička organizacija danas saopštiti konačnu odluku o učešću na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu koji su raspisani za 6. oktobar.

Građansku inicijativu SDP osnovao je Oliver Ivanović koji je ubijen ispred stranačkih prostorija u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice 16. januara 2018. godine. Nalogodavci i izvršioci tog zločina do danas nisu otkriveni.

Odbornici Građanske inicijative SDP u Skupštini Mitrovice, Igor Rajčić i Dušan Milunović, ogradili su se od odluke Ksenije Božović da GI SDP na parlamentarnim izborima na Kosovu učestvuje na listi Srpske liste, takođe je prenio N1. Oni su naveli da su izdani i kao odbornici i kao borci za pronalaženje ubice Olivera Ivanovića.

Rajčić i Milunović u saopštenju navode da su o odluci da se GI SDP priključi Srpskoj listi saznali iz medija i dodaju da nisu bili upoznati sa prelaskom Ksenije Božović u redove Srpske liste.

“Ova naša odluka ni na koji način nije usmjerena na razdor jedinstva srpskog naroda, već je donijeta radi čuvanja ličnog dostojanstva i dostojanstva ljudi koji su za nas glasali i podržavali”, saopštili su odbornici GI SDP.

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
Princ od KonikaPuste bajkeNiksicVjecna da jeMarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Idu sa ubicama svog vođe, oni nemaju nikakvih moralnih predrasuda, njima su samo pare bitne.

Niksic
Gost
Niksic

Ne priznaju Kosovo a ucestvuju na izbore na Kosovo,srbija zemlja čuda i izdajnika

Puste bajke
Gost
Puste bajke

A da ne rade po “demokratskim” standardima, prvi ti bi rekao divljaci.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

dzivdzani kosovski srbi da ste sto valjali ne bi djedovinu prodali albancima…..kakav je ovo poraz svega ljudskog da idu na listu sa ubicama olivera ivanovica …

Marko
Gost
Marko

Strasno!

Send this to a friend