Region

Strašna nesreća kod Slavonskog Broda: Najmanje deset mrtvih, oko 30 povrijeđenih

Foto: Shutterstock/ _Alex_Alexseev

Deset osoba je poginulo, dok je nekoliko desetina povrijeđeno, kada je autobus kosovskih oznaka sletio jutros sa autoputa kod Slavonskog Broda, saopštila je hrvatska policija.

Brodsko-posavska policija je oko 6.20 dobila dojavu da se na autoputu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnoj kolovoznoj traci, dogodila saobraćajna nesreća.

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija javila o 10 poginulih, preneo je Index.hr.

“Situacija je vrlo teška i još je veliki broj životno ugroženih putnika u autobusu”, rekao je Damir Brezić, portparol brodsko-posavske policije.

Policija je ustanovila i da se ne radi o makedonskom, kako je ranije navedeno, nego o kosovskom autobusu.

“Tokom obavljanja uviđaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih registracijskih oznaka, i da je u nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetina prevezeno na pružanje ljekarske pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputićemo po završetku uviđaja”, objavila je policija

Iz Hrvatskog Auto-moto saveza su javili da je saobraćaj na tom dijelu autoputa prekinut i preusmjeren na obilazne pravce.

U toku je istraga kako je došlo do nedreće.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
General MICHAL
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
General MICHAL
Gost
General MICHAL

🛣 Vozač 🚍 zaspao 06.20 može samo da bude san i kraj price prije par godina u Crnoj Gori 🚍 iz Rumunije sletio u Moraču

Send this to a friend