Region

Suđenje klanu Belivuka: Sudija pozvala Hitnu pomoć, optuženi se žalili da im zuji u ušima…

Veljko Belivuk
Veljko Belivuk

Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihove kriminalne grupe kojima je u toku suđenje pred Specijalnim sudom, nakon što su otkazali punomoćja svojim advokatima, sa očiglednom namjerom da odlože svjedočenje navijača I. S. za čije mučenje i silovanje se terete, požalili su se da im nije dobro, pa je sudija pozvala Hitnu pomoć, prenosi portal Nova.rs.

Najprije se na svoje zdravstveno stanje požalio Marko Miljković, a potom su to učinili i drugi.

„Ja bih da me pregleda doktor, ne osjećam se dobro zbog ovog postupanja suda. Zuji mi u ušima“, kazao je Miljković, na šta je tužilac kazao sudiji da ukoliko ona smatra da treba, da se optuženi pregleda.

Nakon što ga je sudija pitala da li je potrebno da pozove Hitnu pomoć, te prokomentarisala kako mu vidi osmjeh na licu, Miljković je rekao da želi i dodao da ima još kandidata kojima nije dobro.

Sudija je upitala kome sve nije dobro i šta im fali, javio se Marko Budimir koji je kazao da mu zuji u ušima i da ga boli glava.

„Možete da idete, za vas se razdvaja postupak“, rekla je sudija Budimiru, dok je on zatražio da se pozove Hitna. Potom se za riječ javio i Belivuk.

„Ja sam se već obratio straži da me vode. Osušila su mi se usta, ukočile su mi se ruke. Što prije da dođu“, rekao je, a potom je sudija rekla da se suđenje nastavlja nakon što ljekari pregledaju optužene kojima nije dobro.

Podsjetimo, Veljko Belivuk, Dragan Mitrović, Senad Rešović, Nemanja Đurić, Aleksa Stošić, Aleksa Šejić, Dejan Tešić, Miloš Budimir i Marko Andrić ranije danas su otkazali punomoćje svojim advokatima, rekavši da je to njihov vid borbe.

Za danas je zakazano svjedočenje I. S, navijača koji je na stadionu Partizana brutalno mučen i silovan, a vjeruje se da Belivuk i njegovi saradnici na ovaj način pokušavaju da odlože suđenje.

Send this to a friend