Region

Sve o ulasku u Hrvatsku na jednom mjestu

Auto-put A1

Svi strani državljani koji namjeravaju ući u Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Hrvatskoj, odgovore na pitanja mogu saznati na jednom mjestu.

S obzirom na ograničenja koja su na snazi, zbog suzbijanja širenja koronavirusa, a radi bržeg dobijanja relevantnih informacija, sva najčešća pitanja i odgovori o uvjetima ulaska u Hrvatsku, objavljeni su na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova pod kategorijom UZG COVID.

Ako korisnici odgovor o uslovimaa ulaska u Republiku Hrvatsku ne pronađu među najčešćim pitanjima i odgovorima, dostupan je i online obrazac za upit putem kojeg se svako može obratiti za konkretan odgovor na svoje pitanje o mogućnosti ulaska.

Navedena stranica i online obrazac trenutno su dostupni na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a planira se proširenje i na druge strane jezike.

Podaci koji se putem obrasca traže od zainteresirane stranke, a s ciljem davanja konkretnog odgovora su: državljanstvo, ima li regulisan status stranca u RH (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prelaz, ime graničnog prelaza na kojem planira ulazak te razlog dolaska u Hrvatsku.

Nakon što osoba pošalje upit na navedenu adresu, dobiće automatski odgovor u kojem je se usmjerava na navedenu stranicu, na kojoj može odabrati jedan od ponuđenih jezika te pronaći odgovor ili im se obratiti putem online obrasca.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
Tanja649Nikola simikicDUSANKA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tanja
Gost
Tanja

A niko ne pise kako uci u Crnu Goru!!!! E vala…

Nikola simikic
Gost
Nikola simikic

Trebao bih putovati na more u Jablanac hotel Lux 01.06.

DUSANKA
Gost
DUSANKA

Molim informaciju.Imam sestru od marta uposjeti u Sloveniji.kuk ima umjetni i poceo je boljeti.Zivi u starackom domu kod Srpca blizu Banje luke.Jasam sestra drzavljan Slovenije.1 juna bi je odvukla do granice Bos.Gradiska oni je preuzmu.Ja odma nazad u Sloveniju.Molim odgovor.Gorenc.lp

649
Gost
649

Nece ti odje odgovorit moras na njihov sajt ministarstva, ovo je crnogorski portal.

Send this to a friend