Region

Sveštenik Stefan kupio gliser od 180.000 eura

Monaško bratstvo manastira “Svete Marije” u selu Kalište u eparhiji kojom upravlja poglavar makedonske pravoslavne crkve Stefan kupilo je luksuzni gliser vrijedan 180.000 eura, prenosi slobodenpecat.mk.

Ovaj medij javlja da se najverojatnije radi o gliseru marke „strajder 8”, koji je dugačak 8,32 metara, ima dva motora „merkjuri” ukupne snage od 300 konja. Oni troše 150 litara bezolovnog benzina na sat ili 200 eura za sat vožnje.

Gliser je parkiran u luci u hotela „Biser” u Strugi, otkriva portal Ohridskaj.

Dodaje da monasi ovih dana uzimaju časove obuke za upravljanje gliserom.

Kapetan Kapetanije Republike Makedonije sa sjedištem u Ohridu Goran Ustijanovski, potvrdio je informaciju da postoji takav plovni objekat u luci i da je trenutno u procesu registracije.

Na pitanje kako monasi mogu da upravljaju gliserom bez plovidbene dozvole i da li je Kapetaniji dozvoljeno da obučava sveštenike u neregistrovanom gliseru, Ustijanovski je rekao da ga niko nije obavijestio da krše zakon, i da nema informaciju da radnici Kapetanije obučavaju monahe.

Makedonska pravoslavna crkva juče nije ni potvrdila ni demantovala ove informacije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Perunov ratnik
Gost
Perunov ratnik

Hahahah….zbog takvih sam to sto jesam!!
Hvala crkvo vratila si nas korenima i starim Bogovima….

Vidoje Petkovic
Gost
Vidoje Petkovic

Vodica im donela vodica ce im i odneti

Kata cerna
Gost
Kata cerna

Janićci żive na hlebu i vodi pa uštedeli.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ne znam da li je i ako je zašto je sveštenstvo manastira Svete Marije kupilo ovo plovilo ali sigurno ima razlog. Ono što je još sigurnije je da taj novac nijesu oteli narodu kao političari i zato zdravo ga koristili i srećno!

Kapetan Leši
Gost
Kapetan Leši

Nadji mi razliku molim te,politicari kradu od naroda,a popovi lazu narod i na racun vjere im uzimaju pare da bi kasnije kupovali glisere,automobile i slicno…!!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ne znam Leši đe živiš ali u mom gradu su sve crkve i manastiri u dobrom stanju i održavaju se redovno, a to je ono što je bitno. Crkvena opština dijeli pomoć u hrani ugroženim vjernicima koji nijesu ugroženi zbog popova već zbog političara. Popovi što je u njihovoj nadležnosti održavaju, a političari prodaju. Razlika ako hoćeš da je vidiš… Više »

Ubuntu
Gost
Ubuntu

Budimo realni pametni druze, oce li se gladna djeca i ljudi siromasni nahranit od krstova zlatnih, freski iz manastira, ili od glisera? O cemu pricas ti? Crkva milijarde zaradi i trosi godisnje, a 1% toga daju onima kojima je to potrebno. Cast izuzetcima, ima pravih svjestenih lica koja zive onaj zivot koji propovijedaju, a to je zivot skromnosti i odricanja,… Više »

budislavbulic
Gost
budislavbulic

U pravu si brate..posto pominjes kriminal..

Bili PitoM
Gost
Bili PitoM

Sa njima treba isto uraditi kao 1945.. Politicarima mogu i da oprostim, ali njima nikad. Koriste Boga da se u njegovo ime bogate, a nas uce da zivimo skromno… Kakvi licemeri i prevaranti (cast retkim izuzecima)

Milena
Gost
Milena

Ali naslov “budimo realni” , genijalno! Na delu ona stara “sve dok je ovaca nece fali vune”!

cao
Gost
cao

hahahaha kakva glupost… najbolje da im je neko dao novac misleci da oni mogu da se razbacuju kako zele xD ZNA SE DJE JE TAJ NOVAC TREBAO DA ZAVRSI!!!!

srecka
Gost
srecka

San Stefano .prepadoh se da ovaj nije iz crne gore da se nedje ne zalijepi…

Zoran
Gost
Zoran

I sveštenici su obični smrtnici.

Forsaken
Gost
Forsaken

Nisu obični smrtnici nego neobični. Obični ne voze glisere i skupocene automobile…

E pa E
Gost
E pa E

Sveti Stefan

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Darezljivi vjernici

Miki
Gost
Miki

Pogledaj te sajtove i videce te da ne moze ovoliko da,trosi hshahaha kakva glupost…a mozda im i treba to.plovilo…pa dosta su veslali…

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Kad mogu auta od 100 i vise hiljada sto ne bi i camac kupili

Da, da
Gost
Da, da

E, neka je, vala. Dokle je ovaca, biće i šišača. Samo plaćaj, dobri narode, da ti bude bolje na onom svijetu, a bradonjama će od vaših para biti bolje i na ovom svijetu. Dosta bolje!

Vaso
Gost
Vaso

Gledajte vi kako se ovce u CG šišaju,kako vas brije DPS.Lako je nama za Macedoniju.

Papa
Gost
Papa

Ne no 1000 l na uru. Ko sve piše članke majko mila.

pera
Gost
pera

Trosi 150l na sat ali pod punim gasom i nemoj da te cudi.Na primer Pershing jahta od 2 ili 3 miliona eura trosi 600l dizela za sat vremena pod punim gasom

Pg081
Gost
Pg081

Da se vozikaju mladi djecaci

Mrgud
Gost
Mrgud

Ima se može se.Ovaca na pretek.

Send this to a friend