Region

Tači o 20. godišnjici Kumanovskog sporazuma: Za svijet je to bila pobjeda ljudskih prava

Hašim Tači i Ramuš Haradinaj uputili su putem Fejsbuka poruke povodom 20. godišnjice potpisivanja Kumanovskog sporazuma, kojim je okončana NATO agresija na SRJ.

Oni su ocijenili da je time došlo do “oslobođenja”, “okončanja genocida” i “zajedničkog trijumfa sa NATO”.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da Tači tvrdi da su “prije 20 godina (nekadašnji predsjednik SRJ) Slobodan Milošević i njegova vojska kapitulirali pred NATO” i da Kumanovski sporazum “znači oslobođenje, kraj genocida, mir i početak novog života u slobodi i jednakosti”.

“Za svijet je to bila pobjeda ljudskih prava nad svim kršenjima iz prošlih vjekova. Sa velikim poštovanjem sjećamo se svake žrtve svake nacije koja se pridružila NATO u ovoj pravednoj borbi”, napisao je Tači.

Haradinaj tvrdi da je sporazum kosovskim Albancima “konačno potvrdio pravo da žive u slobodi”.

“NATO je u zajedničkom trijumfu sa narodom Kosova utvrdio da je pravo našeg naroda da razbije okupaciju ljudsko pravo”, naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zamka
Gost
Zamka

Koga jos interesuje sta je Taci izjavio… Davati prostor ovakvim i slicnim likovima je suludo. Ima toliko lijepih stvari u Crnoj Gori a nisu se nasle na portalima.

1994
Gost
1994

Da vas nije NATO spasio teško da bi bio u prilici da bilo šta slaviš.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Hahahahahahahaa, NATO ih spasio? Ada, makar se zna da ste vazda u Istoriji bježali ka’ zečevi. Od mojkovačke bitke do Kosova.

Send this to a friend