Region

Tetka iz Kanade pravi ispraćaj: Vojna obuka Vulina omiljena tema društvenih mreža

Aleksandar Vulin

Vijest da će u Srbiji, makar u nešto drugačijem obliku, biti vraćeno služenje vojnog roka, privukla je veliku pažnju. Među komentarima je bilo i onih duhovitih, da budući vojnici za vrijeme planirane obuke (15 do 30 dana) neće moći da nauče ni krevet da namjeste “da se posječeš na ivicu”, a kamoli nešto više.

Međutim, pojavila se informacija u vezi sa tim, koja je privukla još više komentara.To je informacija da se ministar odbrane u Vladi Srbije Aleksandar Vulin prijavio za 15-dnevnu obuku.

S obziromna to da je od ranije poznato da ministar nije bio u vojsci zbog problema sa dioptrijom, mnogi se pitaju šta se promijenilo u radu komisija za procjenu ko može u uniformu, a ko ne.

Pojavio se i veliki broj montaža, a na nekim od njih Vulin je prikazan i kao Rambo.

Čuveni film Stenlija Kjubrika “Full Metal Jacket” koji prikazuje surovu obuku redova Džejmsa, dobio je svoju srpsku adaptaciju, u kojoj je pred bijesnim artiljerijskim narednikom Hartmanom, zapravo Aleksandar Vulin.I u filmu Hartman vrlo oštrim jezikom kritikuje svoje vojnike.

Pored adaptacija, bilo je i komentara kojima je na posprdan način komentarisana spremnost ministra odbrane da se prijavi za vojnu obuku.

I satirični portal Njuz.net našalio se sa Vulinom, a u tekstu piše i izmišljena ministrova izjava.

“U zemlji koja je iznjedrila jednog Miloša Obilića, koja je svijetu podarila junaka poput Karađorđa, velikog Živojina Mišića, neki potomci ovih vojskovođa su pisali neki tamo prigovor savjesti i služili vojni rok po kojekakvim pozorištima, domovima kulture i bibliotekama. Ove mlakonje će konačno biti u prilici da osjete pravi vojnički duh, da vide kako je to kad se u pet ustaje i čeka vojnički pasulj za ručak.”

Na kraju, tu je i zanimljiv komentar da “tetka iz Kanade sprema ispraćaj”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sale
Gost
Sale

Srpska poslaa 🙂

Pero milacic
Gost
Pero milacic

Isti Mr Bean😀😀😀😀😀
A sto je ovo bez svakoga xaxaxa

vnk
Gost
vnk

Što se tiće toga našem ministru vojnom nemamo što zamjerit. Otresit kao da je završio najjače vojne škole u svijetu. Pravi oficir.

Mirko
Gost
Mirko

Bolje gledajte sta se desava u ovaj nas jad, pustite se vi drugih drzava i njihovih ministara.

Rusvaj
Gost
Rusvaj

Polako. Da završimo svoju muku.

Anonimus
Gost
Anonimus

Koja ti je muka druze?Kod doktora ako si pokvario stomak…

Send this to a friend