Region

Tragedija u Skoplju: Djevojčica se udavila dok je pokušavala da spasi brata

U naselju Ilinden, na periferiji Skoplja, dogodila se neviđena tragedija. Maloljetna djevojčica (13) izgubila je život na užasan način. Ona je pokušala da izvuče mlađeg brata i još jedno dijete koji su upali u iskop pun vode na gradilištu gdje treba da se izgradi stambeni objekat, ali iz njega nije izašla.

Policija je saopštila da se nesreća dogodila u utorak oko 14.30 časova u mjestu Bigla, gdje se nalazi iskop za temelje jedne zgrade. Djevojčica, koja je živjela u naselju Ilinden, pala je u iskop i udavila se.

Lokalni mještani su odmah pozvali policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć, ali pošto njih nije bilo skoro sat vremena, sami su ušli u vodu i izvukli djevojčicu. Kada su stigli, ljekari Hitne pomoći su mogli samo da konstatuju njenu smrt.

Ogorčeni žitelji ovog skopskog naselja traže odgovornost firme koja gradi objekat zato što gradilište nije bilo ograđeno.

Jedan od četvorice ljudi koji su iz vode vadili beživotno tijelo djevojčice, za skopsku televiziju Telma je izjavio da bi djevojčica možda bila i spašena da su na vrijeme stigle spasilačke ekipe i policija.

“Da se reagovalo na vrijeme sigurno bi bilo drugačije. Pošto nikoga nije bilo, riješili smo sami da uđemo u vodu i izvadimo djevojčicu. Sami ste vidjeli kako smo je vadili. Sat vremena čekamo i još ih nema”, ogorčeno je rekao žitelj naselja Ilinden.

Lokalno stanovništvo traži odgovornost zbog čega prostor nije bio ograđen.

“Treba da se kazne svi oni koji su ovo napravili. Iskop su ostavili otvoren cijelu godinu. Taj koji je učinio ovo, što je ovako veliko gradilište ostavio neograđeno, treba najoštrije da se kazni”, rekao je drugi žitelj naselja Ilinden.

Televizija Telma je pokušala da stupi u kontakt sa investitorom objekta i prvim čovjekom opštine Ilinden, ali su naišli na zatvorena vrata.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend