Region

Trinaest zemalja članica EU zatražile ubrzanje evrointegracija Zapadnog Balkana

Evropska unija

Trinaest zemalja članica EU zatražile su ubrzanje evrointegracija Zapadnog Balkana, saopštilo je bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, te članice su zatražile prije svega otvaranje pretpristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom u junu ove godine.

Taj zahtjev uputile su Bugarska, Češka, Estonija, Letonija, Litvanija, Mađarska, Italija, Malta, Austrija, Hrvatska, Slovenija, Poljska i Slovačka, prenosi BTA.

U zajedničkom saopštenju ove zemlje su istakle važnost proširenja EU na Zapadni Balkan, kao ključni instrument za postizanje održive stabilnosti, mira i prosperiteta.

Kako se navodi, sve članice EU pozivaju se da ovog mjeseca preduzmu “dalekovidne, hrabre odluke”, koje bi promovisale kontinuirani napredak reformi, u skladu sa standardima i vrijednostima EU.

Proširenje EU na Zapadni Balkan ostaje jedan od prioriteta Bugarske, navodi se u saopštenju i dodaje da su dobrosusjedski odnosi, regionalna saradnja i vladavina prava “horizontalni kriterijum” za napredak zemalja kandidata za članstvo.

Dodaje se i da zemlje u regionu moraju da rade na bliskoj regionalnoj saradnji i pravim dobrosusedskim odnosima.

7

avatar
1000
4
3
0
 
6
BaraninKekec pravi dedPrinc od KonikaXoxoLove Me now
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baranin
Gost
Baranin

ovo je tacno ono o cemu sam govorio ranije. Sve drzave koje se nalaze oko Srbiie forsiraju ovu istu pricu. Zato sto se sve vece kompanije interesuju za Srbiju kao trziste, izbjegavajuci takse EU a opet su okruzeni svim clanicama, sto Srbiji odgovara u potpunosti. Primjera radi VW je htio da otvori proizvodnju u Bugarskoj ali im je jeftinije u… Više »

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Ovaku vijest možeš da pročitaš samo u balkanskim novinama.

Love Me now
Gost
Love Me now

A glavne “tate” nijesu, a naravno kad oni nas vide kao jeftina radna snaga kad god njima zatreba, njih bije bijela kuga, plus staraju, tako da smo im mi evropski Meksikanci

Xoxo
Gost
Xoxo

A nas ne bije bijela kuga, mi nismo sami sebi jeftina radna snaga?

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Bolje je nama kod Žarka, on nas više cijeni.

Kekec pravi ded
Gost
Kekec pravi ded

Evo iz prve ruke da vam kažem, koliko čete se sami cenit toliko če vas i drugi, u tom slučaju EU i “tate”.

Milogorija
Gost
Milogorija

Nek traže šta hoće nećemo nidje

Send this to a friend