Region

Tužilaštvo Srbije traži tri godine zatvora za inspektora koji je pomagao Belivuku

Veljko Belivuk

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije zatražilo je danas od suda da osudi suspendovanog policijskog inspektora Božidara Stolića na najmanje tri godine zatvora, zbog optužbi da je zloupotrebom službenog položaja odavao informacije o istrazi protiv organizatora i dijela pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Za drugooptuženog Filipa Golubovića, postupajući tužilac Šaša Ivanić je zatražio kaznu ne manju od godinu dana zatvora jer je, kako smatra, na nesumnjiv način dokazano da su okrivljeni počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Ivanić je rekao da je dokazano da je Golubović od Stolića tražio da provjeri da li se par osoba nalazi na potjernicama, kao i da je dokazano da je Stolić baš ta lica provjeravao.

Takođe, Ivanić naveo da je prepiskama sa aplikacije “Skaj” dokazano da je Stolić slao Goluboviću fotografije Miljkovića i Belivuka dok su boravili u prostorijama SBPOK-a, kao i informacije čiji DNK-a uzorci su pronađeni u kući u Ritopeku.

Pomenute prepiske, prema riječima tužioca, dokazuju i da je Stoliću obećana novčana naknada od 5.000 eura, ukoliko nastavi da prosleđuje informacije NN licu.

Sa druge strane, advokat Branislav Bogdanović, Stolićev branilac je tvrdio da je njegov branjenik nevin i da je on kolateralna šteta u ovom postupku.

Tvrdio je da u ovom predmetu nema dokaza već samo Golubovićevo priznanje iz MUP-a, koje je on na suđenju negirao, tvrdeći da je bio prisiljen da da takav iskaz.

Bogdanović je tražio oslobađajuću presudu za svog branjenika.

Send this to a friend