Region

U Beogradu zaplijenjeno 67 kilograma droge, dvije osobe uhapšene

Beogradska policija je sinoć, nakon višemjesečne istrage, uhapsila  dva narko-dilera i zaplijenila 67 kilograma droge, kao i pištolj sa prigušivačem, saopštio je MUP Srbije.

Ž. M. (28) i S. Z. (43) su uhvaćeni  prilikom pokušaja primopredaje 32 kilograma amfetamina i 35 kilograma marihuane.

Prilikom zaplijenjivanja, velike količine, navedenih  narkotika, oduzet je i  jedan pištolj sa prigušivačem, kao i velika količina municije. Pištolj je imao izbrušene brojeve i imali su i silikonske maske.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da sve to navodi  na sumnju, da uhapšeni narko-dileri nisu samo trgovali drogom, već da su se pripremali i za neko teže krivično djelo, te da je pokrenuta istraga.

“Za narko-dilere na našim ulicama jednostavno nema mjesta, a pripadnici Uprave kriminalističke policije, pripadnici MUP-a nikada ne gube iz vida da je jedno od najtežih dijela, jedan od najtežih udara na naš svakodnevni način života prodaja droge. Za dilere nema mjesta”, poručio je Vulin.

Uhapšeni se terete za krivična djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Određeno im je zadržavanje do 48 sati,  nakon  čega će biti predati Višem javnom tužilaštvu na dalju nadležnost i postupanje.

Send this to a friend