Region

U eksploziji automobila u Beogradu ubijen član klana Luke Bojovića

U eksploziji džipa u Beogradu danas je ubijen Siniša Milić (45), zvani Boške, pripadnik kriminalne grupe Filipa Koraća, saradnika Luke Bojovića, pišu srpski mediji.

Foto: Twitter @rtvbn1

Milić je nakon eksplozije vrištao na sav glas zarobljen u uništenim kolima, ali je nekoliko minuta kasnije podlegao jezivim povredama pred brojnim okupljenim svjedocima.

Automobil je eksplodirao dok je stajao na semaforu i bio je prvi u redu.Od eksplozije je oštećen još jedan automobil koji je bio u blizini.

Svjedoci su srpskim medijima kazali da je u eksploziji lakše povrijeđena jedna osoba koja se nalazila u autobusu koji je u trenutku eksplozije prolazio pored automobila.

Milić je 2015. godine uhapšen pod sumnjom da je planirao napad na aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nakon što je osam puta za manje od 24 časa zatečen u automobilu marke “Audi A8” u blizini adrese na kojoj predsjednik stanuje.

On je tada u policiji pet puta mijenjao iskaz, a posljednji put je dao indicije da je tadašnjeg premijera držao pod prismotrom za nečiji račun, pisali su mediji.

Milić je rođen 1973. godine u Šekovićima u Bosni i Hercegovini, ali je već više od 20 godina nastanjen na relaciji Beograd-Podgorica-Bar.

Do 2009. godine bio je pripadnik specijalnih antiterorističkih jedinica, prvo Republike Srpske, a potom i Srbije. U policiji Crne Gore označen je kao jedan od naistaknutijih članova barsko-budvanskog kriminalnog klana. Od 2010. godine zvanično je zaposlen u jednoj podgoričkoj agenciji za lično obezbjeđenje.

Bio je dugogodišnji tjelohranitelj i saradnik vođe barsko-budvanskog klana Luke Đurovića, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, koji je 2013. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći na izlazu iz Kotora. Đurović je nastradao u crnom “poršeu” aranđelovačkih tablica pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, a preminuo je na putu do bolnice.

Spekulisalo se da je njegovo ubistvo zbog neraščišćenih računa naručio upravo Luka Bojović.

Nakon njegovog ubistva, Siniša Milić je napustio Crnu Goru i trajno se nastanio u Beogradu, a u žiži javnosti je bio nekoliko puta, najčešće zbog nedozvoljenih ulazaka u Crnu Goru, kojoj mu je pristup trajno zabranjen zbog dugogodišnjih kriminalnih aktivnosti.

17 Komentara na "U eksploziji automobila u Beogradu ubijen član klana Luke Bojovića"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend