Region Demografska situacija dramatična

U Hrvatskoj čak 137 škola bez prvaka

Ilustracija, foto: Pixabay

Demografska situacija u Hrvatskoj je dramatična, a to potvrđuje i podatak da ove godine u čak 137 škola nije upisan nijedan đak prvak, prenijeli su danas hrvatski mediji.

Najgore je, kažu, u Slavoniji.

Poređenja radi, prošle godine je taj broj bio manji, samo osam škola je bilo zatvoreno zbog praznih školskih klupa đaka prvaka.

Riječ je, kako se navodi, o 12 područnih škola.

Iz Ministarstva nauke i obrazovanja za “Glas Slavonije” potvrdili su da će privremeno zatvoriti te škole, dok se ne popravi cjelokupna situacija, odnosno dok se ne skupi više prvačića.

“Na osnovu dobijenih informacija o broju upisanih prvaka u područnim školama naše županije, istina je da u 12 područnih škola nije upisan ni jedan prvačić. Međutim, područne škole nisu ugašene i neće biti ugašene jer ima učenika u ostalim odjeljenjima”, rekla je načelnica Upravnog odjeljenja za obrazovanje, Jadranka Mustapić-Karlić.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Princ od KonikaKralj Tomislav
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

HDZ-ovim učiteljima nisu potrebni đaci, da bi oni obavljali svoj posao.

Kralj Tomislav
Gost
Kralj Tomislav

U Hrvatskoj više nema mladosti. Hrvatska više nema budućnost. Naši mladi ljudi odlaze u EU i tamo će nakon par generacija i zaboraviti na Hrvatsku i da su ikada imali išta sa tom zemljom. Tako i treba. Jer bez obzira na sve, u Hrvatskoj će uvijek biti bitnije tko je lijevo a tko desno. Žalosno, ali iskreno i fer od… Više »

Send this to a friend