Region

U Hrvatskoj potvrđena prva smrt od koronavirusa

U Hrvatskoj je trenutno 442 oboljelih od koronavirusa, 22 je ozdravilo, dok je jedna osoba umrla, objavio je danas poslijepodne Nacionalni štab civilne zaštite.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je na konferenciji za novinare u Zagrebu da je patološki nalaz nedavno preminulog starijeg muškarca u Istri potvrdio da je uzrok smrti COVID 19. To je i prva žrtva koronavirusa u zemlji.

Što se tiče broja oboljelih, Capak je rekao da je od jutros potvrđeno još 24 novooboljelih, odnosno u posljednja 24 časa njih ukupno 60.

On je ukazao da to nijesu loši podaci budući da je u subotu utvrđeno 78 novih slučajeva, a sada je taj broj manji.

Od ukupno 442 oboljelih, najviše ih je u Zagrebu, 202 osobe.

Direktorka zagebačke infektivne klinike Alemka Markotić rekla je da se od jutros nije povećao broj pacijenata na respiratorima, njih je ukupno deset, ali je jedan od oboljelih u pogoršanju.

“Nadamo se da ćemo uspjeti da poboljšamo njegovo stanje”, rekla je Markotić.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je jutros da je od desetoro pacijenata na respiratoru, njih sedmoro u Zagrebu, dvoje u Osijeku i jedan u Rijeci.

Njihova prosječna starost je 61 godina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
S.Hawk
Gost
S.Hawk

Hrvati su pametan narod, oni su gradili drzavu a ne pojedince. Drzava u kojoj vlada demokratija, moguca je smjena vlasti, niko nije posteđen zakona. Sta bi se desilo da je Kenan tamo ministar zdravlja?

Send this to a friend