Region Godišnjica neformiranja vlasti u BiH

U Sarajevu osvanuli šaljivi plakati: Evo već je jesen, a tebe još nema, #Vladofališ…

Foto: Klix screenshot

Prošlo je tačno 365 dana od održavanja Opštih izbora u Bosni i Hercegovini. Ni to nije bilo dovoljno vremena da političari na državnom i federalnom nivou dogovore formiranje nove vlasti.

Povodom godišnjice novog neuspjeha osoba koje su izabrali građani Bosne i Hercegovine, nepoznate osobe sinoć su u centru Sarajeva polijepile plakate interesantnog sadržaja.

Sve je isto, samo vlade nema…, #VladoFališ, Vlada – not available in your country, Error 404: Vijeće ministara not found, Evo već je jesen, a tebe još nema, neke su od poruka.

Izrugivanje političarima, njihovim praznim obećanjima i svakodnevnim prepucavanjima očito je jedino što je preostalo građanima, tačnije grupi osoba koja se sjetila 7. oktobra 2018. godine i godišnjice neformiranja vlasti.

Kada će građani dobiti nove funkcionere na javnim funkcijama i dalje nije poznato. Godina je obilježena uslovljavanjem i propalim dogovorima, a posljednje obećanje dao je lider SDA Bakir Izetbegović uz nadu da više neće biti uslovljavanja.

“Vjerujem da će do kraja mjeseca biti dogovoreno, jer imamo približene krajnje stavove”, kazao je predsjednik SDA.

Na tu izjavu reagovao je Milorad Dodik (SNSD) kazavši da Izetbegović izjavama zabavlja javnost.

“Čujem da je izjavio da će se realizovati sporazum, pa kako? Rok za taj sporazum je prošao 5. septembra. On zabavlja javnost svojim izjavama”, poručio je.

Send this to a friend