Region

U sukobu islamističkih grupa u blizini Sarajeva, uhapšeno 17 migranata

Ilustracija

Policija Bosne i Hercegovine, danas je uhapsila 17 ilegalnih migranata, koji će biti protjerani iz zemlje zbog učestvovanja  u incidentima i podsticanja nasilja u nekoliko proteklih dana.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova BiH, potvrđeno je, da su njihovi policajci u saradnji sa inspektorima Službe za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti BiH, u toku dana sproveli zajedničku raciju u centru za migranate u mjestu Blažuj, gdje su u toku ovog vikenda izbili masovni sukobi sa policijom.

U prihvatalačkom centru, boravi oko tri hiljade ilegalnih migranata a policija je na temelju podataka prikupljenih u toku istrage identifikovala 17 osoba koje su izazivale incidente i učestvovale u nasilju, u toku kojeg su povrijeđena dva policajca i uništeno nekoliko policijskih vozila.

“Te osobe premještene su u imigracijski centar Službe za poslove sa strancima, nakon čega će nad njima biti sprovedena kaznena obrada i izrečene mjere protjerivanja u zemlje porijekla”, navodi se u policijskom izvještaju.

Na osnovu uzetih izjava migranata i podataka koje su prikupile policijske snage, sukobi među migrantima u Blažuju , izbili su zbog rasprave između sljedbenika sunitske i šiitske struje u islamu.

Send this to a friend