Region

U zamjenu za malo pažnje: Baka nudi besplatan smeštaj u centru BG

Besplatno stanovanje u samom centru Beograda zvuči kao san svakog brucoša koji je stigao u prijestonicu zbog studija – i upravo to nudi jedna baka u oglasu koji tjera suze na oči, piše Noizz.rs.

Na jednom od najpoznatijih sajtova za oglase osvanula je ponuda koja zaista zvuči nevjerovatno. U pitanju je stan od 150 kvadrata u Francuskoj ulici u Beogradu, sa klimom, kaminom, terasom, internetom i parkingom.

Kako se u opisu oglasa navodi, situirana gospođa, intelekutalna i tolerantna osoba, koja živi sama pružila bi besplatno, isključivo ženskoj osobi, vrijednoj brucoškinji udoban dom za sve vrijeme trajanja studija.

Ističe se takođe da je poželjno je da je u pitanju student medicine, više medicinske škole, stomatologije ili pak veterine, ali nije obavezno.

Vlasnica je, kako stoji u tekstu vitalna starija osoba, zdravog uma i vedrog duha, odskora narušenog zdravstvenog stanja od stresa i tuge zbog nenadoknadivog gubitka najdraže osobe.

Imala je infarkt i lakšu hiruršku intervenciju (ugradnja stentova) poslije koje se uspešno oporavlja. U potpunosti se stara o sebi. Ipak, izgubila je dosta snage od ležanja, ali uz malo svakodnevne aktivnosti, kretanja i šetnje će je povratiti.

Ono što je posebno važno, jeste da to nije oglas za njegu i brigu o staroj osobi kojoj je potrebno staranje i pomoć, jer to ne može sama, pa za uzvrat daje besplatno stanovanje.

“Ovaj oglas daje rodbina uz dogovor sa vlasnicom stana jer smo svi zauzeti profesionalnim obavezama i porodicom, a želimo da neko pouzdan i životno zainteresovan boravi i živi u stanu sa našom rođakom kako bi i ona i mi bili bezbjedni jer nije sama. Za uzvrat i naša rođaka i mi očekujemo od djevojke koja bude stanovala sa njom odgovorno, vaspitano, pošteno, tolerantno, humano i normalno ponašanje, onako kako bi se ponašala u svojoj kući prema svojoj baki”, kažu u oglasu.

Od studetkinje se tako ne traži da bude medicinska sestra niti žena za spremanje stana (žena koja sprema stan godinama to već radi). Od nje se traži prisustvo kada nije zauzeta obavezama na fakultetu i društveno-socijalnim zivotom. U prevodu – po neka nabavka namirnica i ljekova, eventualno sitna pomoć u kući.

Malo je reći da je ovakav oglas natjerao suze na oči svakome ko ga je vidio.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tanja
Gost
Tanja

Nije losa ponuda ali je velika idgovornost za studenta.Zasto zena ne potrazi drugo resenje.Napr.da nadje zenu srednjuh godina postenu idgovornu stabilnu kakvih danas ima i da bude sve vreme s njom.

Pravda
Gost
Pravda

Uzas jedan..

Ida
Gost
Ida

Tipično za današnje vrijeme. Djeca ophrvana umorom relaksiraju se šetajući kuce, a za roditelje traže neke siromašne ” studentkinje medicine” da sirotim starcima udijele malo pažnje. Tužno, ali i djeca će ostariti.

ali
Gost
ali

Zena nema djecu, samo rodjake.

Zdrav razum
Gost
Zdrav razum

Svijet danas je takav da ljudi nemaju vremena ni za sebe, ni za djecu, ni za roditelje. To se zove kapitalizam, braćo i sestre.

Send this to a friend