Region

Učinjen iskorak, porodice nestalih Srba dobile nadu

Kolinda Grabar Kitarović

Smatram da i na hrvatskoj i na srpskoj strani postoji dobra volja za otkrivanjem sudbina nestalih. Lično smatram da je učinjen važan iskorak, rekla je predsjednica Hrvatske , Kolinda Grabar Kitarović, prenio je zagrebački Jutarnji list.

Ona je podsetila da su predstavici udruženja nestalih iz Hrvatske bili kod predsjednika Srbije, te da je ona primila predstavnike udruženja iz Srbije.

“Porodice su ponovo dobile nadu i veru u pronalazak najmilijih. Nas državnike to posebno obavezuje i učiniću sve da ih ne iznevjerimo. Strašno su velike emocije, nemojmo ovu temu i učinak minorizovati i ponovo politizovati“, rekla je Kitarović i istakla:

“Uspostavili smo novu vrstu dijaloga, pokušavamo izgraditi međusobno poverenje i ja sam uvjerena da će rezultate toga najpre osetiti porodice nestalih. Iako smo svjesni da će na tom putu biti i neuspjeha, to nas neće obeshrabriti“.

Kako je prethodno saopšteno iz kabineta šefice hrvatske države, predsjednica Saveza udruženja porodica zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir upoznala je prisutne sa zaključima tog sastanka u Beogradu, istakavši da je komunikacija i saradnja svih strana bitna u ovom procesu.

 

Send this to a friend