Region

Umro Radovan Vukadinović, istaknuti hrvatski politikolog

Darko Tomaš / Hanza Media

U Zagrebu je danas nakon kratke i teške bolesti u 82. godini umro penzionisani profesor Fakulteta političkih nauka  i stručnjak za međunarodne odnose i diplomatiju prof. dr. Radovan Vukadinović.

Radovan Vukadinović rođen je u Bitolju u Makedoniji 18. marta 1938.

U Zagrebu je diplomirao na Pravnom fakultetu 1962., a doktorirao na Fakultetu političkih nauka 1967. godine, gdje je radio od 1963. do penzionisanja 2008. Redovni profesor bio je od 1976., a od 1985. gostujući profesor na Floridskom državnom sveučilištu, kao i Fakultetu političkih nauka u Podgorici.

Bio je član niza domaćih i međunarodnih znanstvenih organizacija, predsjednik Hrvatske udruženja za međunarodne studije i Atlantskoga vijeća Hrvatske. U svom se naučnom radu bavio međunarodnim političkim odnosima, pitanjima bezbjednosti, te vanjskom politikom.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
Pero s pumpedraganDragisaSofiSasa S
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Laka ti crna zemlja rođače!
Tvoje ime je poznato na daleko i uvjek smo bili ponosni što u familiji imamo nekog kao što si ti!
Svojim ugledom pomagao si Crnoj Gori u svijetu!
Počivaj u miru!

dragan
Gost
dragan

Divan profesor. Divan covjek. Bila mi je privilegija da mi je predavao. I bio mentor. Nedostajace i on i Lidija. Pocivajte u miru.

Dragisa
Gost
Dragisa

Iz Bandića

Sofi
Gost
Sofi

Dragi profesore, bili ste mi profesor na UDG, nesebicno ste svoje znanje i iskustvo dijelili sa studentima! Voljeli ste Vi njih i oni Vas, bili dobronamjerni sa velikom vjerom u mlade ljude kao sto i bude sa VELIKIM ljudima i profesorima.

Sasa S
Gost
Sasa S

Otisao je jedan divan profesor koji je ostavio neizbrisiv trag u nauci i politici. Profesor koji je puno pomogao osnivanju FPN u Podgorici i realizaciji studijskih programa. Generacije studenata, magistranata i doktoranata pantice ga po vrhunskim predavanjima, posebnom pristupu studentima koji je imao, sarmu a narocito manirima koji su ga krasili. Nedostajacete i Vi i Lidija. Nedostajace Vase posjete Crnoj… Više »

Dragoje
Gost
Dragoje

Je li bio od našija Vukadinovića?

Vukadinovic
Gost
Vukadinovic

Jeste

Send this to a friend