Region

UN Kosovu: Naši službenici ne mogu biti proglašeni personom non grata

Proglašavanje nepoželjnom osobom (personom non grata) nije primjenjivo na službenike Ujedinjenih nacija, saopštila je Kancelarija UN povodom odluke kosovskih vlasti da proglase nepoželjnim prisustvo ruskog diplomate Mihaila Krasnoščekova, koji je 28. maja uhapšen u akciji kosovske policije.

<<<Haradinaj Rusa proglasio personom non grata<<<

“Termin persona non grata ne može se primijeniti na saradnike Ujedinjenih nacija”, rekao je zamjenik portparola generalnog sekretara UN Farhan Hak.

On je dodao da je takav status primjenjiv samo na diplomate koje je akreditovala neka država u drugoj zemlji u kontekstu bilateralnih odnosa.

“UN nisu država i njihovo osoblje nije akreditovano u državama u kojima služe pod rukovodstvom generalnog sekretara”, istakao je Hak.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj saopštio je ranije danas da je Krasnoščekov, kojeg je prije nekoliko dana uhapsila kosovska policija nakon ometanja operacije na sjeveru Kosova, proglašen personom non grata.

“Odluka je donesena zbog akcije ruskog državljanina protiv ustavnog poretka Kosova, univerzalnih vrijednosti, mira i stabilnosti”, naveo je je Haradinaj na Facebook-u.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
cetinjeZabjeloJooBaranin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cetinje
Gost
cetinje

U pravi si Haradinaj,pocerate toga Ruskog spijuna,i kod nas “mesetare”,ali nase vlaste su “caj od nane”pa trpe dobro.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Kod njih moze sve..na zalost

Joo
Gost
Joo

Rekoh ja…..nema Haro pojma kako UN funkcionise……

Baranin
Gost
Baranin

Uffffff, polako se okrece.

Send this to a friend