Region

Upad srpske policije: Zabranjen vojni kamp za djecu na Zlatiboru

Na Zlatiboru (Foto: RAS)

Srpska policija je kasno sinoć ušla u omladinsko-patriotski kamp na Zlatiboru gdje su mladi u vojnim uniformama prethodnih dana učili razne vojne vještine-i zatvorila ga, piše Blic.

<<<Djeca u Srbiji u vojnim uniformama uče vještine ratovanja<<<

Tu informaciju je potrvrdio i Željko Vukelić, organizator ovog kampa, koji je prethodnih dana u javnosti izazvao oprečne reakcije.

“Desilo se što se desilo. Dobili smo zabranu od užičke policije. Oni su kasno sinoć, oko 22 sata, došli do kampa, i tražili da ga zatvorimo”, rekao je Vukelić za Blic.

Kako je naveo, održavanje kampa je inače bilo prijavljeno policiji kao javni skup, sve prema zakonima.

Vukelić je kazao i da je dvadesetak policajaca sinoć oko 22 sata došlo do kampa, da su se djeca koja u njemu borave isprepadala i istraumirala.

“Još uvijek smo ovdje, polako se pakujemo”, kaže on za Blic.

Ovaj kamp na Zlatiboru, koji je trebalo da bude zatvoren u nedjelju, u žižu javnosti je došao prije nekoliko dana. Naime, u njemu su djeca i mladi do 24 godine učili snalaženje u prirodi, orhentiring, ali i da rukuju replikama oružja, eksplozivnim napravama u vidu petardi… Kamp su organizovale srpske i ruske veteranske i patriotske grupe. Inače, ovakvi kampovi nisu nepoznanica u Rusiji.

10 Komentara na "Upad srpske policije: Zabranjen vojni kamp za djecu na Zlatiboru"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend