Region

Varheji: Ne slažem se sa kolektivnim kažnjavanjem srpskog naroda

Varhelji

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji rekao je danas, govoreći o predloženoj rezoluciji o Srebrenici, da se “ne slaže sa kolektivnim kažnjavanjem jednog naroda”.

“Ne slažem se sa kolektivnim kažnjavanjem, to nije nikad bio dio naših vrijednosti, niti će biti”, rekao je Varheji na zajedničkoj konferenciji za novinare poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Stigmatizacija srpskog naroda nije održiv izbor. To ne doprinosi prevazilaženju svih strahota ratova na Balkanu. Osudili smo zločine protiv čovječnosti, ti ljudi moraju da snose odgovornost za svoje zločine. Postoje presude koje treba da se sprovedu, već smo vidjeli gdje pojam kolektivne krivice vodi. Moramo da se sjetimo žrtava u Srebrenici, ali ne treba da širimo kolektivnu krivicu na jedan narod”, istakao je Varhelji, prenosi Tanjug.

On je rekao da mu je uvijek drago kada dođe u Srbiju, a ovog puta će, kako kaže, imati više vremena da provede u Srbiji.

“Srećan sam što mogu da vidim sve ono što smo radili u proteklih pet godina, konačno i plodove tog rada. Nakon 20. godišnjice velikog proširenja, koje je donijelo veliki mir i stabilnost regionu, koji je na granici sa Srbijom, nadam se da ćemo dalje vidjeti Srbiju u EU, da će se priključiti do kraja mandata. Meni je jasno da će naredna komisija morati sav napor i rad da usmjeri na nove članice Unije, jer jasno je šta je članstvo donijelo centralnoj i istočnoj Evropi”, istakao je komesar.

Varheji je napomenuo da su u EU ponosni na transformacije društava zemalja članica.

7

avatar
1000
5
2
0
 
6
PolakoteTi si za zatvorJankoJankorile
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ti si za zatvor
Gost
Ti si za zatvor

Evo ga ovaj , morao je pokazat pravo lice i da opravda dugogodisnju apanazu..

Janko
Gost
Janko

Vidi Ovaj lik da ovo vodi u rat,kukavicje jaje balkanu..svi su se ucutali…

rile
Gost
rile

braniš svoje i investicije svoga gazde u Srbiji-ne volite vi Srbe zbog ljubavi,znamo šta ste im radili i svim ratovima

Janko
Gost
Janko

O cemu Pricas druze sa – koefcijentom se vidi namjera da nikad ne dodje do pomirenja,ukrajina kraj,izrael brzo hoce haos na balkanu!!!

Ebabil
Gost
Ebabil

A sta ima ti da se slazes ,,nisu tvoji stradali vec nevini. Pa sto ne pohapse zlocince i kazne nego ih brane i velicaju .

istina je bitna
Gost
istina je bitna

Da se kladimo da će ovaj biti uhapšen jednog dana?

Polakote
Gost
Polakote

Pitanje je dana!!

Send this to a friend