Region

Većina Srba u BiH je protiv brakova s Bošnjacima i Hrvatima

Ilustracija

Skoro 39 odsto građana u Bosni i Hercegovini izjasnilo se protiv sklapanja nacionalno mještovitih brakova, a u tome protivljenju prednjače Srbi, zatim Hrvati i Bošnjaci.

Kako je u srijedu objavila Agencija za istraživanje javnog mnjenja Prime Communications, nakon sprovedenog istraživanja na 1000 ljudi na upit podržavaju li brak s pripadnicima drugih naroda složilo se 32,7 odsto stanovnika BiH, dok ih je 38,7 odsto protiv. Pri tome je 28,6 odsto onih koji se nijesu izjasnili na ovo pitanje.

S tvrdnjom da se “ne bi trebali miješati s pripadnicima drugih naroda putem nacionalno mješovitih brakova” u potpunosti se slaže 21 odsto Srba, dok se 34 odsto njih uglavnom slaže.

Tako je 55 odsto Srba protiv mješovitih brakova, dok 34 odsto to podržava a neodlučnih je oko 26 odsto, navodi Prime Communication.

Među Hrvatima nacionalno mješovite brakove ne podržava 43 odsto ispitanih, dok ih 21 odsto podržava, a neodlučnih je čak 36 odsto Hrvata.

Mješovite brakove podržava 38 odsto Bošnjaka, dok je pak protiv njih 33 odsto, a neodlučnih je 28 odsto.

Agencija Prime Communication objavila je i kako je među onima koji se izjašnjavaju kao Bosanci najveća potpora nacionalno mješanim brakovima. Oko 50 odsto Bosanaca podupire mješovite brakove, dok ih je protiv 12 odsto.

5 Komentara na "Većina Srba u BiH je protiv brakova s Bošnjacima i Hrvatima"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend