Region

Veselji: Mitrovica je srce Kosova

Kadri Veselji

U južnom dijelu Mitrovice, koji naseljavaju Albanci, održan je okrugli sto pod nazivom “Finalna faza dijaloga Kosovo-Srbija”, na kojem je predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji iznio tvrdnju da će “Mitrovica uvijek biti dio Kosova” i da “nikada neće postati dio bilo kakve razmjene”.

Kadri Veselji je u obraćanju rekao da je došao da “građanima Mitrovice dokaže svoju odlučnost u”, kako RTK na srpskom jeziku prenosi, “odbrani ove teritorije, poručivši da će Kosovo biti zaštićeno djelima, a ne riječima i lažima”.

“Možda ste nedavno čuli za različite glasove o tome kako Mitrovica može biti dio pazara teritorija u pregovorima sa Srbijom. To su glasine koje podstiču paniku među građanima i na taj način služe kao loš primjer. To su proruski glasovi, prosrpski glasovi. Mitrovica je ispunjena patriotizmom i nikada, nikada neće biti dirnuta. Mitrovica je srce i ponos Kosova”, poručio je Veselji.

Govorio je i o zahtjevu opozicije za održavanje vanredne sjednice skupštine, jer, kako stoji u zahtjevu, kosovski “predsjednik Hašim Tači nema pravo da pregovara sa Srbijom o granici”.

“Samoopredjeljenje mora da zaustavi uništavanje naše države, jer se nacionalno jedinstvo ne postiže gašenjem države Kosovo. Pozvao bih Demokratski savez Kosova da se distancira od njih, da ne razgovaramo u utorak o podjeli, već o jedinstvu. To je prvi nacionalni rizik koji Kosovo trenutno ima”, rekao je Veselji.

3 Komentara na "Veselji: Mitrovica je srce Kosova"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend