Region

VIDEO: Primitivna izjava srpskog ministra: Što volim novinarke koje lako kleknu

Novinari su čekali ministra za izjavu, a neki od njih, među kojima je i dopisnica B92, čučnuli su kako ne bi bili u kadru dok Gašić govori.

Kada je prišao novinarima, Gašić je upitao da li ih je portparol Ministarstva odbrane držao sve vrijeme napolju, a zatim je, vidjevši novinarku koja kleči, dodao: “Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu”. 

Primitivnu izjavu jasno su zabilježile kamere i mikrofoni novinarskih ekipa, a ona se ubrzo pojavila na YouTubeu i raširila po društvenim mrežama. 

Gašićeva izjava je naišla na brojne osude, među njima i povjerenika Rodoljuba Šabića. 

Reagovao je i premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je naveo da je u pitanju sramno ponašanje bez opravdanja. Vučić je najavio i “preispitivanje odgovornosti”. 

Gašić: Kajem se

Gašić je uputio je javno izvinjenje dopisnici B92 i srpskoj javnosti zbog skandalozne izjave.

“Želim da se javno izvinim novinarki Zlatiji Labović i srpskoj javnosti zbog mog današnjeg sramnog i skandaloznog ponašanja. Opravdanja na moju izjavu, šta god u ovom trenutku izgovorio, jednostavno nemam”, naveo je Gašić.

Kako je dodao, on moli i novinarku B92 i sve građane Srbije da mu “vjeruju da se zbog izjave iskreno kaje”. 

Ministar Gašić je pozvao novinarku TV B92 Zlatiju Labović i lično joj se izvinio na današnjoj nepromišljenoj izjavi datoj u Trsteniku. 

Njegovo izvinjenje objavilo je i Ministarstvo odbrane na zvaničnom Twitter nalogu.

Send this to a friend