Region

Više metaka ispaljeno na automobil kosovskog novinara

Foto: Facebook

Više metaka je sinoć na parkingu u južnoj Mitrovici ispaljeno na automobil novinara portala Reporteri, Škumbina Kajtazija – potvrdila je kosovska policija.

To je drugi napad na novinara portala Reporteri pošto su 13. juna nepoznate osobe polile njegov automobil benzinom i pokušale da ga zapale.

Miq, Mbrëmë u përballa me një sulm të rrezikshëm: vetura ime u qëllua me 5 ose 6 plumba.Ngjarja ka ndodhur…

Gepostet von Shkumbin B. Kajtazi am Sonntag, 18. Oktober 2020

Novinar Kajtazija je na Fejsbuku objavio da je na njegov automobil u kojem nije bilo nikoga, pet ili šest metaka ispaljeno oko ponoći, dok je automobil bio parkiran u centru Mitrovice.

“Bio sam blizu i čuo sam pucnje, ali kao naivna osoba koja vjeruje da je Kosovo normalna zemlja, nisam dozvolio svom umu da mi kaže da bi to mogao biti takav napad. Pogriješio sam”, napisao je Kajtazi.

“Ne osjećam se uplašeno, što je očigledno cilj ljudi koji stoje iza ovog napada. Razočaran sam svojom zemljom i narodom”, naveo je.

Dodao je da je napad odmah prijavio policiji koja je izvršila uviđaj.

Portparol Regionalne policije Mitrovica, Avni Zahiti je za portal gazetaexpress.com rekao da su na mjestu napada nađene čaure i da se vodi istraga zbog “izazivanja opšte opasnosti”, ali da “za sada nema osumnjičenih”.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Dula
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dula
Gost
Dula

Nesto napisao sto nije trebao.

Send this to a friend