Region moto maraton za srebrenicu

Više od 500 motorista iz cijele Evrope stiglo u Potočare

Foto: Anadolija

Nešto više od 500 učesnika 8. Internacionalnog moto-maratona Srebrenica 2019. pod motom “Da se ne zaboravi i ne ponovi” stiglo je danas u Potočare kako bi prisustvovali komemoraciji u povodu obilježavanja 11. jula, 24. godišnjice genocida u Srebrenici.

Po osmi put motoristi iz gotovo cijele Evrope učestvovali su u Moto-maratonu za Srebrenicu u znak sjećanja na žrtve srebreničkog genocida.

Na ovaj način, kako su kazali organizatori, šalju poruku mira i odaju počast stradalima u Srebrenici. Motoristi su jutros sa Ilidže krenuli ka Memorijalnom centru Potočari, a njihova prva stanica bilo je Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.

Učesnici Moto maratona Srebrenica, njih više od 500, nakon defilea kroz Sarajevo, u popodnevnim satima uputili su se ka Memorijalnom centru Potočari.

Na putu prema Srebrenici motoristi su zastali u Kladnju, Vlasenici, te Konjević-Polju, gdje su posjetili nanu Fatu Orlović.

Motociklistički maraton krenuo je jučer iz Bihaća, a u Sarajevo su stigli predveče gdje su kampovali. Oni su na jučerašnjoj ruti svratili u Kozarac i Korićanske stijene, gdje su odali počast poginulim borcima i šehidima. U Travniku su im se pridružili motoristi iz Zagreba.

Ovo je osmi pohod motorista iz Bihaća za Srebrenicu, koji iz godine u godinu okuplja sve više učesnika iz cijelog svijeta i koji će se, prema najavama organizatora, održavati svake naredne godine.

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari 11. jula ove godine biće ukopani posmrtni ostaci 33 žrtve genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
GostMozakubi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gost
Gost
Gost

Koliko su zla donijeli srbi na ovim prostorima i još se ne opametiše

Mozakubi
Gost
Mozakubi

Napisite sta je prethodilo Srebrenici,i koja je uloga bila Nasera Orića. Ne podrzavam nijedan zlocin,ali ne treba ni drugi zlocin zaboravit nad srpskim zivljem,koji se desio prije Srebrenice u okolini. Ratko Mladić je pokusao da zaustavi ubistva u Srebrenici,ali kako objasniti onome kome su ti isti Srebrenicani pobili sve doma,od zena i djece,sestara…

Send this to a friend