Region

Vladimir Kovačević: Zarašće rane, idemo dalje, nema stajanja

Napadnuti novinar Vladimir Kovačević

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević, koji je pretučen 26. avgusta u Banja Luci, izjavio je danas da ga to neće spriječiti da nastavi svoj posao, te da se nada se da će policija otkriti napadače.

Banjalučka policija je 31. augusta dostavila izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv nepoznatih počinilaca za pokušaj njegovog ubistva.

“Nadam se da će sve završiti kako treba”, istakao je Kovačević u izjavi novinarima, nakon razgovora u banjalučkom Klubu novinara.

Istakao je da nakon svega nije uplašen, ali da njemu i njegovoj porodici “nije svejedno”.

“Zarašće rane. Vidljive su na glavi i nogama, ali biće to sve u redu. Imam još prilično jake vrtoglavice. Nalazi CT glave su pokazali nagnječenje mozga, ali je ono u povlačenju. Psihički sam u redu. Idemo dalje, nema stajanja”, kazao je Kovačević.

Zahvalio je svim kolegama i novinarskim udruženjima iz BiH i regije, ali i ljekarima i radnicima banjalučke bolnice: “Izgleda da je trebalo ovako nešto da se ujedinimo, ali se nadam da više neće biti sličnih povoda”.

Predsjednik Kluba novinara Banja Luka Siniša Vukelić je upitao da li se bilo koji novinar u BiH može osjećati sigurno, poslije ovako brutalnog napada. Najavio je da će se svakodnevno pratiti kako teče istraga o ovom slučaju.

“Upravni odbor Kluba novinara pozvao je sve medije, a naročito javne servise, da prestanu da prenose tekstove tabloidnih i portala bez impresuma, bez provjerenih činjenica uz napomenu da i takvi tekstovi stavljaju metu na pojedine medije i novinare, kao i izjave funkcionera”, rekao je Vukelić.

U toku su i konsultacije sa pravnicima za podnošenje prijava protiv svih koji pravdaju napad na Kovačevića i druge novinare tekstovima, statusima i objavama na društvenim mrežama. Iz Kluba novinara naglašavaju da se to naročito odnosi na visoke funkcionere vladajućih stranaka, te kandidate na predstojećim opštim izborima.

Send this to a friend