Region

Vučić najavio potpunu promjenu situacije na Zapadnom Balkanu: Na Kosovu žele novu Oluju

Aleksandar Vučić/ foto: Screenprint YT

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je održao press konferenciju nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom. Medijima se obratio sam, a povodom situacija na Kosovu, odnosno kako on upozorava “promjene situacije u cijelom regionu”.

Kazao je kako su se na konferenciji trebali obratiti i on i Lajčak, ali da zbog delikatnosti situacije njega nije htio uvlačiti u sve.

“Od danas imamo potpunu promjenu situacije na Zapadnom Balkanu i potpunu promjenu situacije u Srbiji, posebno na Kosovu”, rekao je Vučić.

Navodi da je Kosovo kroz institucije donijelo dvije odluke koje za cilj imaju protjerivanje Srba. Naglašava kako su to podržale i Velika Britanije, Njemačka, Amerika, Francuska, Italija.

“Oni su donijeli dvije odluke, jedna se tiče uskraćivanja ulaska sa ličnim kartama na teritoriju Kosova. Druga odluka, kojoj je jedini cilj da protjeraju Srbe sa Kosova, naročito sjevera, da se napravi jedna nova ‘Oluja’ gdje bi njihovo ministarstvo ubijedilo da se registruju pod albanskim tablicama. Ako ih ne ubijede, onda će da im otimaju ne samo tablice, nego i vozila. Ko će poslije toga od Srba da ostane ni sami ne znaju jer računaju da će svi Srbi da napuste”, rekao je Vučić.

Kazao je kako mu nije problem što vlasti Kosova misle da su Srbi glupi nego jer misle “da su oni mnogo pametni”. Isto je poručio i zemljama koje su podržale odluke Kosova.

“Ovdje je jasno da nema dijaloga i razgovara. Biće mnogo problema. Uvijek ćemo gledati da sačuvamo mir, ali drugi to ne žele, ne samo Albanci sa Kosova, nego i njihovi mentori”, dodao je Vučić.

Dodao je još i da su “svima puna usta teritorijalnog integriteta kada se govori o Ukrajini, a kada se pomene Rezolucija 1244, mnogi gledaju u daljinu”.

“Tom Rezolucijom se predviđa i povratak srpskih snaga na Kosovo. A sada da pitam kada će to da bude. Ovo se dešava zato što su bahati i arogantni, a mi nemamo nuklearno oružje ni naftu, pa mogu da nam rade šta hoće. Naš narod, razgovarao sam sa predstavnicima Srpske liste, neće to više da trpi. Neće da trpi upade njihovih jedinica. Dali su rok, i Priština planira opšti napad na sjever Kosova 1. oktobra. I to narod treba da zna”, dodao je on.

Vučić je naveo da je suština u tome da Zapad sebi dozvoljava da može sve što im padne na pamet i “sve je na pravu zasnovano što oni kažu, makar nikakve veze sa pravom nemalo, a sa pravdom još manje”.

“Je li mislite da brinem kako ćete da reagujete. Kako ‘mali Putin’ govori o vama. Baš me briga. Izazivate krizu za krizom, sad se već u vazduhu držimo, a vi mislite da još treba da nas gurate. Nemamo kud više. Tako da biće interesantno i ljeto i jesen, a ja ih molim, ne ovoga koji je možda lud ili ne, mene interesuje to koliko mu diriguju. Mene dirigenti zanimaju, a ja ih molim da svoju bahatost i aroganciju malo samo spuste. Da poštuju prava, onih koje su već ubijali, pa se nadam da im ne pada na pamet da to ponavljaju”, kazao je on.

34

avatar
1000
24
10
0
 
31
MerlinEto takoFopsooooAnonimousPrimus
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eto tako
Gost
Eto tako

Srbijanska mutikasa,pi

oooo
Gost
oooo

Ovi opet hoce da ratuju. Malo im je istorijskih izgubljenih bitaka i ratova. Malo im je svih izgubljenih zivota od ’90-tih pa unazad kroz sve ratove i bitke. Zlo.

Levis
Gost
Levis

Zar nam on ne nudi prosperitet na Otvorenom Balkan , a nije u stanju da riješi odnose s sa Kosovom?.Fino kažu SAD i EU,OB može kada svi uđu,a oni očekuju da Srbija prizna Kosovo ,pa onda funkcioniše OB

Ćira
Gost
Ćira

A što će mo mi činit kad dođe Ulcinj i Tuzi na red.

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Ko je u Crnoj Gori i u mislima bio zločinac nivoa Mladića, Karadžića i Miloševića? Šta ti treba to prizivanje Bslkana u Crnu Goru? Providni ste…

Eviva
Gost
Eviva

Kako licmjerno govori ovaj čovjek sto je ovo ! Njegov govor nikad nije onako pravo politički , uvijek je ono kako stenje i žali se Itd.

Mongro
Gost
Mongro

Da malo osjetiš kako je kad te neko stisne. Dugo si sjedio na dvije stolice. Kazaljka ti je pala!

Leo
Gost
Leo

Vucicu, sve ga ti, ne jedi gurabije!

Branko
Gost
Branko

Na lazima i obmanama zasnovana je svaka tvoja rijec. Svi u okruzenju i sire, znaju da si uvijek sirio latentnu mrznju prema svim nestomisljenicima. Mozda ti je do sada prolazilo, ubuduce moras biti jasniji. Ne prolaze podmetanja.

Garo
Gost
Garo

Ovako je i Slobo prijetio pa znamo kako je zavrsio.

Merlin
Gost
Merlin

Zavrsio tako sto su Srbi dobili pola BiH u borbi protiv NATO fasista..

CG ♥️
Gost
CG ♥️

Hrvati su vam dobro napravili iscerali vas i sad su mini !

Viđi ga!
Gost
Viđi ga!

Šta hoće ovaj? Kosovari primenjuju prema Srbiji isto što i Srbija prema njima.

Komentator
Gost
Komentator

To Vucko, idi ti da se boris. Izbija hrabrost iz tebe.

Carevic vedogo
Gost
Carevic vedogo

Rwce li ti to Dritan..🤔🤔🤣🤣🤣

biblion
Gost
biblion

Mora da mu je Putko poslao šibicu da kresne, zato kaže: “Od danas imamo potpunu promjenu situacije na Zapadnom Balkanu…”.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Albanci prijete praznom puskom

Sova
Gost
Sova

Sve sto si radio i radis CG vratice vam se kao bumerang.

Fops
Gost
Fops

A šta to?

gost9376
Gost
gost9376

Vozilo koje se neregistrovano krece po putevima, se (po pravilu svake drzave na planeti) oduzima. Neka registruju srbi vozila u srbiju,plate osiguranke i neka voze po kosovu. Kosovo i dalje prima strana vozila

Tayo
Gost
Tayo

Problematičan tip. O jadu je zabavio cijeli region.

Vuk
Gost
Vuk

Zajednicko sa Teslom da je k’o struja lud

Xoxo
Gost
Xoxo

Ovo su opasne stvari. Ako je ovo tacno onda imamo na pragu drzave takvu nesigurnost koja se moze prelit i na nasu drzavu. A vi sto pricate gluposti naibolje ucutite.

Crnogorka🇲🇪
Gost
Crnogorka🇲🇪

Žao mi je Srbe na Kosovu. Oni su ovo najmanje zaslužili. Ostale, četnike i negatore svega meni svetoga ne žalim ni najmanje. Sve se vrati. Kad tad.

radojka
Gost
radojka

Nato baze na Kosovu, ali polako ce oni napustiti Kosovo i da im kazemo zbogom zauvijek, a za njima Albanci neka idu.Jer dosta su zla nanijeli Srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.Mozda dodju Rusi akobogda.

Ljubo
Gost
Ljubo

Prijetiš praznom puškom

Merlin
Gost
Merlin

Jesi li video kako gruva artiljerija VS ?

marius
Gost
marius

Nema ovo veze ni sa tablicama, ni sa autima .Zapad ti vjerovatno porucuje , da se vec jednom moras odlucit , na koju od 3 stolice ces sjest. Ne mogu te do vijeka cekat.

Posmatra
Gost
Posmatra

Ima on svoju stolicu i svoj mozak valjda.. Sto je i normalno.

Miso
Gost
Miso

Danas izgleda nije normalno imati svoju glavu, nego je u modi konsenzus i jednoumlje. Tj uskladiti se sa samoproklamovanom “medjunarodnom zajednicom” koja obuhvata manje od 10 posto svjetske populacije, ali i dalje ima kolonijalni mentalitet da namece to sto zovu vrijednostima i stavovima.

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Aha, znači po tebi je ok ulaziti u druge države i pucati po civilima. Znaš, takva izjava najviše govori o tebi. U realnom životu ovakva izjava bi te izopštila iz normalnog društva.

Thorn
Gost
Thorn

Taj luksuz imas samo kad NE zivis od tudje dobre volje i onoga sto ti drugi udeli. Bez zapada od kojeg zavisi 75% srbijanske ekonomije i uvodjenjem viza Srbija bi propala. Jos vise nego je sad

Josip BroZ
Gost
Josip BroZ

Ima onu stolicu što mu je tram dao,mogao ju je spakovati u ranac☝️

Merlin
Gost
Merlin

Vazno je da su tebe spakovali u Kucu Cveca ! 🙂

Send this to a friend