Region

Vučić o dijalogu sa Prištinom: Ima još figura na tabli, probaćemo da izvučemo remi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas, poredivši dijalog Beograda i Prištine sa šahovskim mečom, da ima još figura na tabli, i da će Srbija probati da izvuče remi.

Vučić je, nakon prijema mladih šahista, upitan kakvo je stanje u dijalogu, ako bi se govorilo jezikom šaha, kazao da su bili u očajnoj poziciji.

“I dalje smo u vrlo teškoj poziciji. Ima još po koja figura na tabli. Moguće je da se borimo, da probamo da izvučemo nekakav remi, iako će biti vrlo teško”  kazao je on.

Komentarišući izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, da su Hrvatska i Albanija braća po oružju, Vučić je naveo da to “dovoljno govori o težini našeg položaja i koliko neki ne žele naš napredak”.

“Čestitam na izjavi. Nama nijesu potrebna braća, već prijatelji. Neka se bratime, mi ćemo da gledamo da napredujemo eknomski”,  poručio je Vučić.

Što se tiče oružja, kazao je on, “neki moraju da žive u prošlosti”.

“Koliko ih je izgubilo život za Hrvatsku ne zanima ni mene, ni Srbiju. Ako neko misli da to treba da me  posebno plaši, ne plaši me ni najmanje. Mi radimo svoj posao, da što više pametne djece imamo, koja gledaju u budućnost”, kazao je Vučić, istakavši da je uvjeren da, ako postoji svijest da je politička vještina dobijanje mogućeg, a ne ispunjavanje snova, Srbija ima budućnost.

On je ocijenio da je u Srbiji potrebno više viteštva nego ikada ranije, više šahista koji planiraju, predviđaju, anticipiraju, jer šah uči brže nego bilo koja druga igra o životu, a ako se dobro igra šah lakše se pobeđuje i prevazilaze problemi.

1 Komentar na "Vučić o dijalogu sa Prištinom: Ima još figura na tabli, probaćemo da izvučemo remi"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend