Region

Vučić o ulasku Srbije u EU: Nijesam tako šarmantan kao Porošenko da mogu narodu da prodam priču

Poslije lijepih riječi o dobroj saradnji Srbije i Ukrajine, i prognozi da bi Srbija mogla da pristupi EU 2025. godine, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je objasnio da su svi “danas mogli da vide zašto je Petro bolji i uspješniji političar od njega”.

“On je sa velikim optimizmom najavio 2025. godinu za pristup Evropskoj uniji, kojoj se obojica nadamo, ali ja to građanima ne mogu da obećam. Ne mogu, jer to ne zavisi samo od nas. Mogu samo da obećam da ćemo da radimo sve što možemo. Predsjedniče, nijesam tako šarmantan i dopadljiv kao vi, nemam taj osmjeh i energiju, da to mogu “da prodam”, ali mogu da im obećam da moramo i da ćemo da radimo sve što je do nas. Međutim, ako Petro kaže da mi to možemo, ja sam sada malo optimističniji”, rekao je Vučić.

Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko boravi danas u zvaničnoj posjeti Srbiji, gdje mu je domaćin srpski kolega Aleksandar Vučić.

Njih dvojica su se sastali u Palati Srbija, gdje su razgovarali i nasamo, ali i sa delegacijama dvije zemlje, nakon čega su se obratili i medijima.

4 Komentara na "Vučić o ulasku Srbije u EU: Nijesam tako šarmantan kao Porošenko da mogu narodu da prodam priču"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend