Region

Vučić: Podnijeću ostavku ako Kosovo bude kao Hongkong

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da “sjutra” podnese ostavku ako dobije garancije da neko može da sprovede u djelo prijedlog rješenja za Kosovo koji je iznio bivši premijer Srbije Vojislav Koštunica, a koji podrazumijeva da južna pokrajina dobije status sličan onom koji ima Hongkong u Kini.

Obraćajući se novinarima u Beogradu poslije sastanka sa zvaničnicima RS, Vučić je upitao da li taj prijedlog bivšeg premijera podrazumijeva da “iznajmimo teritoriju na 100 godina”.

“A ko će to da prihvati od Albanaca? Što im to tad nijeste rekli i sproveli u djelo? U vrijeme kada je Koštunica bio predsjednik imali smo pogrom Srba na Kosovu, a dok je bio premijer proglašena je nezavisnost. Šta je tad bila naša reakcija, Hongkong ili saopštenje? Hajde da prekinemo da pričamo bajke o sebi, da se ne ponašamo kao da smo najveća sila na svijetu, da ne pričamo gluposti i mijenjamo teze svakog dana jer nam se sviđa sve osim istine”, rekao je Vučić.

On je ocijenio da je situacija na Kosovu “mnogo komplikovanija i teža” nego što neki žele da prikažu javnosti, pozivajući se na kako je naveo, “lažne primjere” poput Kipra ili Hongkonga.

“U Hongokongu žive Kinezi, a na Kosovu 93 odsto stanovništva čine Albanci, a ne Srbi. Pokažite mi kako ćete ubijediti Albance da to prihvate. Kažite ljudima šta je istina pa da u tim okvirima pokušamo nešto da uradimo. Ja nijesam u stanju da napravim Hongkong zato što znam da su to gluposti. Nama je potreban realan, državotvorni pristup rješavanju tih problema, a ne lupetanja svih vrsta”, rekao je Vučić.

14

avatar
1000
10
4
0
 
12
CrnogorciSuSrbiОклеPrimoracNickNemam rijeci
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Na Kosovu su albanci samo 75%

Primorac
Gost
Primorac

Ako zive ko sto kazes 93 posto Albanci što onda oćeš vucko

Окле
Gost
Окле

Нема признавања, нема ни повлачења такси, па да видимо ко ће дуже моћи.

Titograd
Gost
Titograd

Bože hvala ti do neba što nijesam srbin!

Окле
Gost
Окле

Тизоград, ти то толико понављаш да очигледно имаш сумњу. За разлику д вас ми немамо никакву кризу идентитета.

Bez prenemaganj
Gost
Bez prenemaganj

Sva Srbija jedva čeka da neko potpiše, pa da taj neko bude krivac i da svima bude mirna savjest.

Nemam rijeci
Gost
Nemam rijeci

Ovo što si rekao je živa istina… ne može da bude tačnije. Nažalost, ali istina.

U stvarnosti
Gost
U stvarnosti

Ovi nisu normalni. Kao da ih više iko za to pita. Kosovari su se dolarima, eurima, organizovanošću, vjerovanjem, posvećenošću, upornošću i najmanje oružjem izborili za slobodu.

awetinja
Gost
awetinja

Što bi ovo

Magarad jedna
Gost
Magarad jedna

Tako je Aco,priznaj to sto pre i daj im Presevo i Bujanovac,moze i Sandzak

cetinje
Gost
cetinje

Tako je Vucko,nema nista od Kosova da bude u sastavu Srbije,vec kao sto je vec, Republika Kosovo,nazalost, ali se mora prihvatiti ta realnost.E pitanje je “kako ce reagovati veliko-Srbi”u Crnoj Gori.

Danko
Gost
Danko

??? Taman ka do sad sto ih je majcica njihova pitala tako ce i tada!

Nick
Gost
Nick

Treba u Itnu pripremit koktela…

marius
Gost
marius

Aooo ! Kad ovo cuje Amfi , e ima tek sad da “ospe” , po tebe Vucko, a da je ovo istina te zboris, jes vala ,od rijeci do rijeci.

Send this to a friend