Region

Vučić: Razmatramo uvođenje obaveznog vojnog roka

Aleksandar Vučić

Razmatramo da uvedemo obavezni vojni rok, ne na godinu dana, već na šest mjeseci ili tri mjeseca, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je, pred novinarima na aerodromu u Batajnici, naveo da se razmatra mogućnost da se obavezni vojni rok uvede za oko tri godine, ali, kako je istakao to zavisi od više faktora, između ostalog i od finansijskih mogućnosti.

“Razmatramo uvođenje vojnog roka kako bi država imala mogućnosti da preventivno djeluje na bilo koga ko bi pokušao da je bezbjedonosno ugrozi”, naglasio je.

Prema njegovim riječima, u planu je da vojni rok traje od tri do šest mjeseci a ljudi koji bi odslužili vojni rok imali bi prednost u zapošljavanju u državnim i javnim službama.

Dodao je da se ne plaši medijske kampanje protiv eventualnog tromjesečnog služenja vojnog roka, jer je narod dovoljno pametan da prepozna dobre namjere i ko radi u njegovom interesu.

On je ukazao da je bio kritikovan prošle godine od nekih medija što nemamo jednogodišnji vojni rok, a danas, kada kaže da razmatra mogućnost ponovnog uvođenja vojne obaveze na tri mjeseca, govore mu da želi da uvede zemlju u rat.

“Do juče ste govorili da su vam djeca postala slabići, jer nemaju vojnu obavezu. Ajde dogovorite se sa sobom šta hoćete od države po pitanju KiM, ekonomije. Pošto ste govorili da je najvažnije pitanje rasta, a sada kada imamo najveći rast u Evropi, onda ni to nije važno”, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da ne brine o tome koliku podršku ima po pitanju rješavanja kosovskog problema, jer, kako je ocijenio, dobri državnici se ne rukovode time ko ide za njima, nego koliko će učiniti za svoj narod.

Kazao je i da ga ne brine to što ga u rješavanju pitanja Kosova i Metohije ne podržavaju pripadnici nevladinih organizacija, politički oponenti, kao i većina iz crkve.

“Ne brinem za to kolika mi je podrška, nisam tražio nijedno istraživanje o Kosovu i Metohiji. Oni koji su dobri državnici se ne rukovode time ko ide za njima, nego koliko djela će učiniti za svoj narod”, kazao je Vučić.

7 Komentara na "Vučić: Razmatramo uvođenje obaveznog vojnog roka"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend