Region

Vučić: Svako normalan bi potpisao svako Dodikovo slovo

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ušao u nešto što je najteže, govoreći o rješavanju kosovskog problema.

On je istakao da u međunarodnom okruženju ima onih koji bi željeli da se postigne dogovor, ali i onih koji bi željeli manje, te da takvih primjera ima i u Srbiji.

“Samo u dvije reči… Ušao sam u nešto što je najteže, iako su ljudi govorili da ih baš briga, neki su govorili da mogu da iskoriste priliku da dođu na vlast i da pljačkaju. Sve su uradili sa nejasnom politikom, ja ne čujem njihova rješenja. Znam kolika cijena se plaća za hrabrost u srpskom narodu i u srpskoj državi, za predstavljanje onoga što srpske uši ne žele da čuju, ma koliko to bilo tačno”, rekao je Vučić.

On se potom osvrnuo i na izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je rekao da “malo ko razmišlja o tome da li bi Srbija mogla da podnese da joj se vrati Kosovo i da Albanci dobiju 30 odsto poslanika, umjesto premijera ili predsjednika države”.

“Dodik je rekao sve istinito, svaki normalan čovjek bi svako njegovo slovo potpisao. Mi nijesmo uvek racionalni… Ponekad volimo sebe da lažemo i da živimo u svom svijetu. Ja ću da se borim koliko mogu i dokle mogu, hoću da ostane zapisano u istoriji da sam pokušao da taj problem riješim”, naveo je Vučić.

Dodao je i da mu “nije potrebno da se dodvorava nikome u Srbiji niti da to hoće”, te istakao da od njega javnost neće čuti nijedan detalj, a u vezi sa razgovorima Beograda i Prištine.

“Razgovaraću sa narodom na Kosovu, reći ću šta su smjernice i pravac djelovanja, o planu da govorim, ako ga nema, onda je nemoguće, ja ću da govorim o pravcima i smjeru u kom Srbija planira da vodi kosovsku politiku”, rekao je Vučić.

Potom se osvrnuo i na “Miloševića i Gazimestan”.

“Obratiću se narodu, i onima koji nas podržavaju i onima koji ne… Milošević je svakako imao dobre namjere da zaštiti srpske interese govorom na Gazimestanu, ali se to u dobrom dijelu pretvorilo u suprotno, kako zbog stranog faktora, slabe srpske ekonomije i drugih problema… Zato ne može da nosi te zasluge u istorijskom smislu, iako je nesumnjivo želio dobro narodu. Moja namjera je da ljudima govorim ono što ne žele da čuju, što nije lako da čuju. Pisaću svoje obraćanje koliko sjutra, a nešto više ću znati poslije sastanka u Briselu sa Evropljanima i Tačijem. To što ću reći, nadam se da će da važi za deset i 50 godina, a ne da to pojedu neki sljedeći izbori ili neka televizijska emisija”, naveo je Vučić.

Na nedavne izjave iz Prištine rekao je da “neće da reaguje”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maśa
Gost
Maśa

Bolest je uznapredovala toliko da pomoci vise nema… mucenik, borac, zeli da ga istorija pamti… ali, da li je dobio dozvolu od kosovskih vladti da udje u drugu drzavu?

mister no
Gost
mister no

e moj Vučko,prnuo si ga u postelju!

Send this to a friend