Region

Vučić: Teško će doći do dogovora, velike su razlike između mene i Tačija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Austriji da zna koliko će biti teško doći do dogovora Beograda i Prištine, jer su velike razlike između njega i predsjednika Kosova Hašima Tačija.

“Neće to ići lako i nije to jednostavno. Obojica znamo koliko su velike razlike između nas u pokušaju pronalaženja bilo kakvog kompromisa”, rekao je Vučić novinarima u Austriji.

On je dodao da je njegov pesimizam zasnovan na “realnom stanju”.

Vučić je rekao da će svaki dogovor biti težak za Srbiju, ali da neće biti “ponižavajući”.

On je ponovio da ako cijela Evropska unija ne podrži dogovor, do njega neće ni doći.

“Ne plašim se da će svaki dogovor i razgovor biti nemogući”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je suština zalaganja dijela međunarodne zajednice koji se protivi mijenjanju granica između Srbije i Kosova da kaže Srbiji da je Kosovo izgubila u cjelini i da ako pokuša da dobije bilo šta, nastupa kao “loši momci” i da će je u tome sprečiti.

Upitan kako komentariše izjavu ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa da bi pri ideji o razmjeni teritorija, podjeli Kosova, ili razgraničenju Srba i Albanaca trebalo razmisliti o posljedicama i cijeni, Vučić je pitao: “Što ste onda mijenjali granice 2008. godine” i dodao da se nada da je Kif to govorio u najboljoj namjeri i dobroj vjeri.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Srbin
Gost
Srbin

Nisu. Tebi su dali vlast prije šest godina da bi odradio ovo što sada radiš tako da razlika nema. Samo vam podijele uloge, pa ti glumiš nekakvoga srpskog patriotu, a u suštini si izdajnik, a Tači glumi demokratu, a u suštini je koljač iz šume. Ali, boli te uvo, zauzvrat ćeš vladat sljedećih 30 godina, kao Milo. Ko te pita… Više »

Dukljanin
Gost
Dukljanin

100% isti u kukanju i mjaukanju…Ovi traze ruse….a ovi ameikance…balkan nema srece…svi se sprdaju s balkanom..ja bi volijo da postugnu dogovor i da nesto rade( milioni albanacasrba radi u svicarskoj..njemackoj..austriji…drugi ih hrani

Ivica Pg
Gost
Ivica Pg

I ovo je Predsjednik neke drzave. Nek im je Bog u pomoc.

PG_man
Gost
PG_man

Ovaj je umislio da je neka istorijska lisnost.

Jadran
Gost
Jadran

Kao da ce vas neko pitat

Pomorac
Gost
Pomorac

Imam pitanje za vas. Ako se Kosovo stvarno odvoji od Srbije (bude priznato od strane Srbije), znaci li to da ce i Republika Srpska biti priznata od strane svih onih zemalja koje su priznale Kosovo po istom principu kada oni raspisu referendum? Ako nebude priznato onda se vidi ko je miljenik i to je odgovor boroiramiz a ako bude onda… Više »

VukoBa
Gost
VukoBa

Vučić ima problem kako da ubjedi srpski narod da je izdao kosovo !? Rezolucija UN 1244 garantuje da je je kosovo u sastavu Srbije zato je slobo stisnuo i bombardovali ga 78 dana i nije izdao ubili su ga u Hag. E sad narod treba da kaže prvo sam sebi Slobodan Milosevic je heroj a Vucic je izdajnik . Cak… Više »

alil
Gost
alil

nema tu sta da bude tesko, Kosovo je nezavisno , a srbija moze da place i da se zali kao malo djete…

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Pozdrav od AJDUKA

LJUTA
Gost
LJUTA

A sto znaci 78 dana i noci borbadovanja ..sto znaci rez.1844? Sto znaci ratovi 1912 i 1913?
Sto znaci priznanja granica 1919g od svih svjetskih drzava… Sve da zaboravimo a Vucicu? Tesko…primirimo se dok se usa ne rasoadne a hoce brzo…svi vidimo da ni oni ne znaju sto ciniti….Tramp ce razbiti SAD.

Pejo
Gost
Pejo

Pitam se samo da li se sprdas ili si ovo ozbiljno napisala? A opet nekako se nadam da se sprdas.

boroiramiz
Gost
boroiramiz

Mala je razlika među vama, isti ste ! To je razlog što se teško odgovarate ! I srbi i albanci imaju izgrađen isti refleks da se žale, da ih drugi ugrožavaju i da im se čini velika nepravda ! Vječita jadikovka.

Zoran
Gost
Zoran

Idi ti sa vlasti pa ce problem kosova biti resen.

Send this to a friend