Region

Vučića će obezbjeđivati tajni agenti, detektivi, snajperi

Aleksandar Vučić

jU obezbeđenje posjete Hrvatskoj predsjednika Srbije Aleksandra Vučića uključeno je nekoliko stotina ljudi iz svih djelova hrvatskog bezbjednosnog sistema.

Kako nezvanično saznaje “Jutarnji list”, u obezbjeđenje su uključeni od policije u uniformi i civilu, Uprave za posebne poslove bezbjednosti, Bezbjednosno-obavještajne agencije (SOA) do Vojne bezbjednosno-obaveštajne agencije (VSOA).

Navodi se da će biti spremni i snajperski timovi Antiterorističke jedinice Lučko.

Takođe, kako piše list, Vučića će obezbjeđivati i pripadnici interventnih jedinica, desetine detektiva i tajnih agenata u civilu.

“Jutarnji” navodi da hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova na raspolaganju ima blindirano vozilo, u pripremi će biti i poseban tim Hitne pomoći, a uz to će morati da se ima na raspolaganju dovoljna količina krvi krvne grupe kakvu ima i Vučić. Zagrebački dnevnik naglašava da to nije ništa neuobičajeno, već standardna rutina u svim državničkim posjetama.

Navodi se da, s obzirom i na najavljene demonstracije zbog Vučićevog dolaska u Zagreb zakazane za sjutra na Trgu svetog Marka, danonoćno rade i svi policijski službenici u protivterorističkim odjeljenjima koji provjeravaju sve osobe i grupe koje bi mogle da ugroze bezbjednost srpskog predsjednika.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend