Region

Vučića pogodile Amfilohijeve riječi: Bio sam na ivici suza

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić žali zbog riječi mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji ga je optužio da njegova politika vodi ka izdaji Kosova i Metohije.

>>>Amfilohije: Bojim se da Vučićeva politika vodi ka izdaji Srbije i Kosova>>>

Vučić je u večerašnjem intervjuu RTS-u kazao da “žali zbog njegovih riječi i da su ga iste pogodile lično”.

“Mislim da sam bio na ivici i da suzu pustim jer su me zaista pogodile njegove riječi. Ne pogađaju me izjave političkih protivnika, ni kad viču Vučiću p****, ali me ovo pogodilo”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, neće to da krije ali neće ni odgovarati mitropolitu.

Mitropolit Amfilohije

“Neću da govorim loše o Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Neću da dijelim narod. O meni će da sude djela, ali ja protiv njih neću da govorim,” kazao je Vučić, dodajući da je jako zahvalan srpskom Patrijarhu Irineju koji je na Amfilohijevu izjavu reagovao rečenicom da se “Vučić lavovki bori za Kosovo”.

Dodao je da su odnosi Srbije i Crne Gore pristojni.

“Dali smo novac za izgradnju Srpske kuće i imamo korektan odnos sa crnogorskim vlastima”, dodao je Vučić.

Podsjetimo, nakon Amfilohijeve izjave stigle su oštre reakcije od zvaničnika Srbije. Brojni predstavnici vlasti u Beogradu tada su mu poručili da on, kao crkveni poglavar, “neće voditi državnu politiku Srbije”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Irinej
Gost
Irinej

Kosovo je u Srbiji taman koliko Kumrovec i Zagorje ! Priča o tome da se Srbija nikad neće odreći Kosova je potpuno bez smisla i što neka vlast u Srbiji to prije prizna to bolje za Srbiju !

vrlo iskren
Gost
vrlo iskren

Šalite li se: “Brojni predstavnici vlasti u Beogradu tada su mu poručili da on, kao crkveni poglavar, “neće voditi državnu politiku Srbije”.”
A PO CRNOJ GORI MOŽE DA VODI POLITIKU KOJU HOĆE, A? To vam ne smeta, ne smeta vam što negira crnogorsku naciju, što one koji NE ŽELE u njegovu crkvu naziva VOLOVIMA. To vam ne smeta, naravno!

jovan došlo
Gost
jovan došlo

Neka ga uteši Pahomije oli Kašavenda a ima ih još barem 10 setak.

daga
Gost
daga

Evo potvrda od Vucica,da je mitripolija-Crnogorsko-primorsaka institucija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori,dakle nije Crnogorska kao sto veli Risto Cirov Radovic,a to sto Vucic nece da “odgovori” Amfilifiju,ne da nece nego ne smije,jer je direkno naredjenje Patrijaha Moskovskog i cijele Rusije,da Vucic cuti,jer su Risto i Kiril u kombinaciji(da sto duze “drze Crnu Goru pod svoje”)pa bolje da mu se… Više »

Kraj
Gost
Kraj

Najbliži saradnik Mila Đukanovića koji želi u Srbiji da bude ono što je Milo ovdje: veliki Vezir, zvijezda istoka, robovlasni, izbavitelj i faraon – sve u jednoj osobi.

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Ne svidja mi se pretjerana patetika predsjednika Srbije. Amfilohije mu sa istomisljenicima sprema tezak udar a njemu suze oci.

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Znaju Vučić i Irinej koliko Risto para iznese iz Crne Gore svake godine. Zbog toga neće da mu prigovore. Samo se “rastuže”

Sekicetnik
Gost
Sekicetnik

Ne zna se koji je gori od ove dvojice…jesu ovi srbi dosadni ko prolliv…umisllili da su centar svijeta…nazadna nacija da Bog sacuva gori od turaka….

Šljiva za DF
Gost
Šljiva za DF

Muči, rđo!

Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

E bas se nasekirah sto se diktator av rastuzio.

Toni
Gost
Toni

Demagogija najgore vrste.

rijaliti opanak
Gost
rijaliti opanak

što kmečiš ka da te je volom nazvao

Viđeno
Gost
Viđeno

Ne śekiraj se, Vule, tako on to, okrpi nekoga poganim jezikom, pa poslije o njemu sve najljepše. Uskoro ćeš, Vule, biti kosovski junak, ima da ti moleban rokne ko kuća, samo strpljivo!

Neno
Gost
Neno

Koga je briga, eto im ga ramo, to su tamonjihove price…

mitar
Gost
mitar

Od smijeha?

Fcfjhf
Gost
Fcfjhf

Da,od smijeha.Cuo si valjda da suze ponekad idu od smijeha.Hvala Amfiju sto mi produzava zivot,jer smijeh je dobar za zdravlje.

Dzidzi
Gost
Dzidzi

Vucicu ni ti ne smijes reci da amfilohije nije crkva.kao i svuda i u crkvu ima i ovakvih i onakvih al nijedan svestenik nije niti crkva nit vjera.svestenici sluze bogu i narodu i oni stoje iza svojih rijeci i djela i oni su gresnici kao u svi ostali.sramota je za svaku vjru reci da se neki svestenik,u ovom slucaju,poistovjecuje sa… Više »

Send this to a friend