Region

Vulin: Dok je Vučić predsjednik Srbija neće u NATO

Srbija neće postati član NATO saveza dok je Aleksandar Vučić predsjednik države i vrhovni komandant vojske, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je za Pink rekao da je jučerašnji govor predsjednika Vučića na obilježavanju 20 godina od NATO agresije bio odgovor hrabrog i dostojanstvenog državnika.

“On nije hrabar zato što su ga ponijele emocije. On je takav i to govori svuda u svijetu. To govori u lice NATO paktu, u sjedištu NATO pakta govori da Srbija neće biti član NATO saveza, koliko god da su moćni i jaki”, rekao je Vulin.

Dodao je da je, dok Vučić nije postao ministar odbrane, u Srbiji bilo zabranjeno govoriti o NATO agresiji.

“To je bila NATO intervencija, akcija, nije smjelo da se kaže agresija”, rekao je Vulin.

Ministar odbrane je rekao i da životi koji su izgubljeni tokom bombardovanja nisu bili greška, već namjera.

“Radilo se planski i s namjerom da se istrijebi jedan narod. Međutim, kada danas žale zbog civilnih žrtava pitamo se a šta je sa našim vojnicima i policajcima? Za njima ne treba da žalite? Zašto za njima ne žalite kada znate da su u bolnici „Dragiša Mišović” stradali i civili i gardisti? Nijedna kasarna u samostalnoj i suverenoj zemlji nije legitimna meta”, naveo je on.

Vulin je, navodeći da je NATO napao Srbiju bez odluke SB UN, ocijenio da agresija nije bila nikakav rat, već da je NATO pokušao da opravda svoje postojanje.

Dodao je i da je Vojska Srbije pokrenula Ediciju “Ratnik” u kojoj govore najistaknutiji ratni komandanti kako bi se pamtila prava istina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
drug
Gost
drug

Vuline, kad ćeš u vojsku ?

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

I jedan vučićev predhodnik se suprotstavljao Nato-u…..

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

I jedan njegov predhodnik se suprotstavljao Nato-u…..

vjecna da je
Gost
vjecna da je

brzo cete i ti i vucic ako bog da u zaborav a srbiji bi bilo najbolje da udje u nato i eu sto prije sa makedonijom crnom gorom grckom nsimo im mi zlotvori

Kobi
Gost
Kobi

Zajedrimo zajedno.

S10
Gost
S10

Nece,jer vas nece NATO!

Doktor
Gost
Doktor

Isti gremlin.

Crnogorka🌻
Gost
Crnogorka🌻

Ah šta reći??!!😂😂

Send this to a friend