Region

Vulin: Pronađen snimač parametara vojnog aviona koji se srušio

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da su poslije pada vojnog aviona komisije završile terenski rad, da su prikupljeni materijalni dokazi i pronađen snimač parametara.

<<<Srušio se avion Vojske Srbije, poginula oba pilota<<<

“To nije prava crna kutija koja bi snimala i razgovore, snimač parametara leta koji je nađen u dobrom je stanju i sada se iščitava, pokazaće parametre leta, visinu, brzinu, kako je funkcionisao. Svi materijalni dokazi su tu, sada u komandi vazduhoplovstva komisije rade i proučavaju dokaze i ne mogu prognozirati kada će završiti”, rekao je Vulin na TV Prva.

On je dodao da niko ne može da naredi komisijama da rade brže ili sporije, da su oni samostalni u radu i da će rezultati istrage biti dostavljani tužilaštvu, a ono će obavijestiti javnost ili ih koristiti u postupku.

Vulin je dodao da “i najjače vojske lete na avionima starim po 30 godina” i da “stručna javnost zna da je to normalno jer se avioni remontuju”.

On je demantovao pisanje nekih medija da je jedan od poginulih pilota mijenjao kolegu, ili da je bio na jedan dan do penzije.

Major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević poginuli su u petak u padu aviona MiG-21 u oblasti sela Brasina kod Malog Zvornika.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
BarakaNik
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baraka
Gost
Baraka

Saucesce porodicama, i ovih pilota i onih koji su pogonuli u Ukrajini, u padu aviona prijeneki dan ali, koga to ovdje zanima?!

Nik
Gost
Nik

Pa nije 30 nego 50 zabrojali ste se

Send this to a friend