Region

Vulin: U EU nema mjesta za Srbiju, postoji alternativa – BRIKS je nada

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je BRIKS nada i prilika za savez sa zemljama koje “od nas ne traže ništa, a mogu da nam ponude i više nego što tražimo”.
Vulin je u autorskom tekstu u listu Politika napomenuo da cilj teksta nije da upoređuje ili suprostavlja BRIKS i Evropsku uniju (EU), već da pokaže da postoji alternativa (EU), za koju, kako je rekao, duboko vjeruje da je bliža kraju nego početku i da je posebno uvjeren da “u tom klubu nema mjesta za Srbiju, čak ni da se odrekne Kosova i Metohije”.

Kako je naveo, “za članstvo u BRIKS-u nije potrebno usvojiti zakone koji su napisani van granica naše zemlje, ne morate predati vlast NVO sektoru, niste dužni da na vašu ambasadu istaknete zastavu Ukrajine ili ozakonite istopolne brakove”.

“Za članstvo u BRIKS-u nije potrebno uvesti sankcije bilo kome niti prepustiti drugima vođenje spoljne politike vaše zemlje”, napisao je Vulin, koji je zadužen za unapređenje saradnje sa zemljama BRIKS-a: Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
GlobalOkinavoVsvsTV_EU
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Global
Gost
Global

Daće Bog da vas śutra prime u Briks. I EU, i svima na Balkanu bi bilo lakše, a vi gurajte na tu stranu kol’ko iđe možete. Vize vam ne ginu za ulazak u CG!

Okinavo
Gost
Okinavo

Ako se sa Evropom ne moš snać kako ćeš sa Indijom i Južnoafričkom republikom kumim te bogom

TV_EU
Gost
TV_EU

Tako je !!! Podrška za Srbiju van EU , ipak vama nije mjesto među civiliziran svijet .

Vsvs
Gost
Vsvs

E strasno ti je EU civilizovana..

Send this to a friend