Region

Za Tačija sporazum moguć bez ukidanja taksi

Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio da je sporazum s Beogradom moguć ove godine, ali da nema planova za ukidanje tarifa na robu iz Srbije.

On je za britanski Gardijan rekao da je sporazum o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda i dalje moguć, uprkos ozbiljnim zastojima posljednjih nekoliko mjeseci.

“Moramo da sjednemo čak i s našim najljućim neprijateljima, ali bez ikakvih preduslova, i pokušamo da slušamo jedni druge”, rekao je Tači britanskom listu uoči konferencije u Berlinu koja će se održati 29. aprila.

Prema njegovim riječima, on je uložio sav politički kapital koji je izgradio za dvije decenije u uspjeh dijaloga, kao i da bi cijena neuspjeha bila šteta za čitav region.

“U trenutnim okolnostima, sa ovim tenzijama, ne vidim zašto bi ijedan strani investitor došao i ulagao u naš region. Jedino mirovni sporazum može da donese napredak”, rekao je Tači.

On je dodao i da bi demarkacija granica mogla da bude dio svakog “sveobuhvatnog sporazuma o međusobnom priznanju”, i istakao da ne može biti graničnih ili etničkih linija i da će i Kosovo i Srbija ostati multietničke sredine.

Govoreći o Srbima na Kosovu i predsjednicima opština na sjeveru koji su podnijeli ostavke nakon uvođenja taksi u novembru prošle godine, on je rekao da su se Srbi povukli iz političkog života na Kosovu.

“Niko nema odgovor kako da se krene naprijed, a najveće žrtve su stanovnici Kosova, a posebno kosovski Srbi”, rekao je Tači.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
evica
Gost
evica

pi,sto radis sa nasom djedovinom. Igraces za amere jos jednu ligu dok ne uzmu bogatsva rudna posle se vrace

Bhf
Gost
Bhf

Hahaha

Send this to a friend