Region

Zadar skuplji od Majorke

Hrvatski grad na Jadranu ove godine skuplji je od Majorke.

Prema pisanju medija Hrvatska dijeli sudbinu većine mediteranskih zemalja koje se bore s padom tražnje u odnosu na prošlu godinu i zbog toga se spuštaju cijene čak i do 20 odsto, pa poskupljenje od 12,7 odsto u Zadru i te kako “bode” oči.

Sedmodnevni odmor u Zadru je skuplji nego u Pafosu na Kipru, Marmarisu u Turskoj, Majorki i Kosti del Sol u Španiji, kao i u bugarskom odmaralištu Sani bič, pokazalo je istraživanje koje je sproveo britanski tabloid “San”.

Hrvatski “Večernji list”, koji se bavio temom istraživanja britanskog tabloida, navodi da se u Hrvatskoj može ljetovati za manje od 3.500 eura, odnosno koliko je “San” procijenio da sedmodnevno ljetovanje u Hrvatskoj košta.

Mimo toga, ističe hrvatski list, jadranske cijene su posebna priča i gotovo da nema nikog ko je ljetovao na hrvatskim obalama, a da se kući nije vratio sa osjećajem da je nešto negdje platio previše.

Kapućino od šest eura, kilogram grožđa za 10, hamburger za 22, sendvič od 13,5 eura samo su neke od “podivljalih” ljetnjih cijena na Jadranu, piše “Večernji list”.

Naduvane cijene, ocjenio je “San”, dio su jadranskog folklora, ali za direktora Hrvatske organizacije turizma Veljka Ostojića istina o cijenama ipak ima više lica.

“Svako poređenje sa konkurencijom dobro je kako bi nam pokazalo kontekst tržišta na kome svi zajedno radimo. Iako mi ne bi trebalo da se borimo sa konkurencijom cijenama, već kvalitetom, koji onda dopušta nešto više cijene, ne smijemo sebi da dopustimo da percepcija Hrvatske bude da smo preskupi. Ono čega moramo svi da budemo svjesni jeste da imamo najveći PDV na Mediteranu i da u tim uslovima imamo jako ograničen manevarski prostor kod određivanja cijena”, rekao je Ostojić za “Večernji”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rika
Gost
Rika

A vele Crnogorsko primorje je skupo! A svi koji su bili u Beograd znaju da je begis skuplji od Budve duplo! Evo neka sad procitaju ovi nasi dusebriznici kolike su cijene u druge zemlje!

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Jeste,u pravu si,ali sami zadar da ne nabrajam druge gradove ima vise elitnih hotela nego sto ce cijela crna gora imat i za 10 godina.I neka nabijaju cijene kad im se moze.Idto ce im sve bit puno.i svjetlosnu godinu su ispred nas.

Rika
Gost
Rika

Ti potvrdi ovo sto ja napisah! Jesu skupi, jesu uređeniji, jesu ispred nas! Ali nase cijene su 5 puta manje od njihovih u skladu sa ponudom! A sto se tice našeg i njihovog primorja, to nije ni cudno, u staroj Jugoslaviji vise novca je ulagano u jednu opstinu na Hrvatskom primorju nego li u cijelo Crnogorsko primorje! Dok su njima… Više »

Mrak
Gost
Mrak

Mi imamo elitne privremene objekte .

Nera
Gost
Nera

Jorgovan,
Neznam boravis li po hotelima na hrvatskom primorju i jesi li boravio po hotelima sa 4 i 5 zvjezdica u CG?
Ako jesi,onda znas da je to u principu isto.

Send this to a friend