Region

Zaev: Gruevski će ići u zatvor

Vjerujem da ćemo uskoro doživjeti trenutak kada će svi, uključujući Nikolu Gruevskog, odslužiti kaznu, rekao je makedonski premijer Zoran Zaev, na godišnjicu spektakularnog bega bivšeg premijera te države od izdržavanja zatvorske kazne.

Makedonski premijer Zoran Zaev ocijenio je da će se njegov prethodnik na čelu vlade u Skoplju, Nikola Gruevski, uskoro naći iza rešetaka, kako bi odslužio dvogodišnju kaznu zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

“Svijet je globalno selo, niko ne može da izbjegne kaznu ili odgovornost. Vjerujem da će uskoro doći trenutak kada će svi odslužiti kazne, pa tako i Nikola Gruevski”, rekao je Zaev.

Nikola Gruevski, koji je osuđen na dvije godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja u aferi nazvanoj “Tenk”, odnosno zbog svoje uloge u kupovini 600.000 eura vrijednog “mercedesa”, pobjegao je iz Makedonije dva dana prije nego što je trebalo da se javi na izdržavanje kazne.

Gruevski je, preko Albanije, Crne Gore i Srbije, pobjegao u Mađarsku gdje je tražio, a potom i dobio politički azil. Dva dana nakon njegovog bijega, makedonska policija je za njim raspisala međunarodnu potjernicu.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Mi i vi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mi i vi
Gost
Mi i vi

Pi izdajnice. Isti si kao ovi iz DPS a

Send this to a friend