Region

Zaev traži podršku za lokalne izbore: Makedonija se mijenja, postaje bolja

Makedonija se mijenja, postaje bolja i nema nazad, izjavio je sinoć lider vladajuće SDSM Zoran Zaev, tražeći podršku građana na lokalnim izborima 15. oktobra.

Zaev je u Skoplju na predizbornom skupu koalicije “Za život u Makedoniji” istakao da neće iznevjeriti povjerenje građana.

“Danas tražim podršku da zajedno oslobodimo Makedoniju ostataka režima, da dobar život dođe u svako selo, svaki grad, da izgradimo slobodne i razvijene opštine koje će povezivati građane i vratiti im nazad pare”, rekao je Zaev.

Zaev je naglasio da je nova vlada, na čijem je čelu, za četiri mjeseca izvukla Makedoniju iz međunarodne izolacije.

“Od Bugarske smo napravili prijatelja i saveznika za evrointegracije. Stabilizovali smo i unapredili odnose sa Srbijom. Odnosi sa Albanijom i Kosovom nisu na najvišem nivou i bez otvorenih pitanja. Imamo iskren dijalog sa Grčkom. Makedonija je danas prijatelj sa susjedima, zemlja koja odlučno korača ka NATO i EU”, poručio je Zaev, objavila je MIA.

Zaev je, takođe, izrazio uverenje da će Makedonija postati 30. članica NATO.

Kao simbol novog vremena, Zaev je najavio da će, kako je kazao “tenk” bivšeg premijera Nikole Gruevskog, odnosno vladin “mercedes” od 600.000 evra biti prodat, a od tih para kupljena ambulantna vozila.

U Makedoniji je 25. septembra zvanično počela kampanja za lokalne izbore 15. oktobra. Kampanja traje do 13. oktobra, a izborna tišina počinje 14. oktobra.

Send this to a friend