Region

Zaharova: Vašington i Brisel da obuzdaju radikale u Prištini

Marija Zaharova

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da se izvještava da su tenzije na sjeveru Kosova u porastu i da kosovske vlasti “ojačavaju kontrolu duž administrativne linije sa Srbijom“.

Na Twitter nalogu ruskog ministarstva, a bez ikakvih konkretnih dokaza, ona je dodala da se „bezbjednosne snage Prištine uspostavljaju u zonama u čijoj blizini žive Srbi“.

“Kriza na sjeveru Kosova je rezultat višegodišnjeg zadovoljavanja Prištine od strane ‘spoljnih patrona’, SAD i EU“, dodala je ona.

“Vašington i Brisel su u obavezi da obuzdaju radikale u Prištini koje neguje Zapad, i koji namerno podrivaju mir i bezbednost na Kosovu, i izvor su konflikta u regionu Balkana“, istakla je Zaharova.

Predsjednik Kosova Hašim Tači sastao se sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Parizu u novembru prošle godine, tokom obilježavanja stogodišnjice primirja u Prvom svjetskom ratu. Tači je tada saopštio da je Putin rekao da će Rusija podržati mirovni sporazum Kosova i Srbije, ukoliko se dvije strane postignu jedan takav sporazum.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NBA
Gost
NBA

“TI” CES IM RECI!? BJEZI TAMO, NIJESU TI ONI NAS DF!XAXAXA

Veseljka
Gost
Veseljka

Opusteno draga ceka te Dacic cuvaj zivce.

Tomos
Gost
Tomos

Ko to konstatuje “bez ikakvih dokaza”. Zar ne treba da samo prenosite, a ako već hoćete i da komentarišete, neka se potpiše taj stručni ko entator, da bi mogli da uporedimo težinu njenih i njegovih tvrdnji..

Send this to a friend