Region

Zapalila kuću, pa odlučila da zadavi ćerke da se ne bi više mučile

Stravičan pokušaj ubistva zabilježen je u utorak u Albaniji kada je Rudina Kišta (42) prvo zapalila kuću svog supruga, a onda odvela svoje dvije ćerke bliznakinje (6) do rijeke Seman gdje je pokušala da ih udavi.

Djevojčice je od sigurne smrti spasio mladić koji se igrom slučaja zatekao u blizini. Čuvši krike djece, dotrčao je i odgurnuo Kištu, pa ih izvukao iz vode.

Policija je tragala za Kištom neposredno nakon što je zapalila kuću, ali su je pronašli i uhapsili tek po pokušaju ubistva djece, piše “Albanian dejli njuz”.

Prema informacijama, Rudina Kišta i njen suprug Ardian Đika često su se raspravljali jer je on imao problem sa alkoholom, pa je ona nerijetko napuštala kuću, jednom i na šest mjeseci.

Kako piše “Gazeta express”, Kišta je predočila da je kuću zapalila jer je suprug zaprijetio da će je “vratiti njenim roditeljima”. Nekoliko sati je čekala da se on vrati kući, ali pošto se to nije dogodilo ona je odlučila da je zapali. Napomenuto je da je Kišta izjavu davala u izuzetno teškom psihološkom stanju zbog ćerki za koje je rekla da više “nije željela da pate”.

Njihove komšije su potvrdile medijima da je Đika često konzumirao alkohol, te da ga je otac Trifon zbog toga svojevremeno izbacio iz kuće.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend