Region

Završeno vještačenje, trovanje ugljen-monoksidom uzrok smrti omladine u Posušju

Vikendica u kojoj su stradali mladi

Nalazi vještačenja krvi osmoro preminulih tinejdžera u novogodišnjoj noći u posuškom selu Tribistovo pokazali su da je uzrok smrti trovanje ugljen-monoksidom, prenosi Klix.ba.

Tu informaciju potvrdio je tužilac Zapadnohercegovačkog kantona Josip Aničić.

“Nakon izvršene analize krvi utvrđeno je da je kod svih osam osoba došlo do intoksikacije ugljenmonoksidom, sa utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna”, izjavio je Aničić.

Vještačenje je obavljeno u Zavodu za medicinu rada Kantona Sarajevu, laboratoriju za toksikološka ispitivanja i higijenu radne sredine. Ovim su potvrđene sumnje istražitelja koji su od početka istrage pretpostavljali kako je četiri djevojke i četiri mladića ugušio ispušni plin iz agregata. Pomenuti agregat su te kobne noći donijeli u vikendicu u Tribistovu koja nije imala osigurano klasično napajanje električnom energijom.

U nezapamćenoj tragediji smrtno su stradali Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Strašno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Strašno
Gost
Strašno

Neko im je dao generator, ali im nije rekao da generator stoji napolju, a unutra ulaze samo žice za struju. Zato što izduvni gasovi generatora stvaraju ugljen-monoksid. Kada se prostorija zasiti, samo neosjetno padnu u san pa u smrt.

Send this to a friend